Тушковані овочі – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Соковиті тушковані овочі з куркою

Апетитне і поживне блюдо для вашого домашнього столу – тушковані овочі з курячим м’ясом. Частування можна подавати в якості обіду або вечері. Використовуйте для цього простий кулінарний рецепт.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Крильця курячі – 3 шт.
  • Баклажани – 0,5 шт.
  • Кабачок – 0,5 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Соус соєвий – 120 мл
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Курячі крила заздалегідь відварюємо. Овочі промиваємо і, при необхідності, очищаємо.

2. Приступаємо до нарізки овочів. Кабачок з баклажаном ділимо на невеликі кубики, помідори і цибулю – на часточки. Болгарський перець ріжемо соломкою, часник подрібнюємо будь-яким зручним способом.

3. Коли курячі крила охолонуть, акуратно відокремлюємо шматочки м’яса від кістки.

4. У маслі обсмажуємо овочі до м’якого стану, після чого доповнюємо їх курячим м’ясом.

5. Поливаємо вміст соєвим соусом. Перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.

6. Солимо блюдо і посипаємо меленим перцем. Знову розмішуємо і готуємо ще 5 хвилин.

7. Готову страву ділимо на порції, доповнюємо свіжою петрушкою, і подаємо до столу.