Сирна запіканка з манкою в мультиварці
Сирну запіканку з манкою в мультиварці готувати просто і зручно, а поєднання жирного сиру з манкою десерт робить дуже ніжним. У цьому рецепті сирну масу замішуємо на кефірі, в якому замочуємо манку, збиті білки і з додаванням розпушувача, що зробить її пишною.
Час приготування: 1 година 45 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Сир – 500 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Манка – 100 гр.
- Кефір – 250 мл.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Цукор – 80 гр.
- Ванілін – 1,5 гр.
- Олія вершкове – 15 гр.
Процес приготування:
Крок 1. В окремий посуд насипати манку, залити кефіром, перемішати і залишити на 30 хвилин|мінути| для набухання крупи.
Крок 2. Сир протерти через сито. Яйця розділити на білки та жовтки. До набряклої манки перекласти жовтки і добре перемішати. Потім з’єднати сирну масу з жовтковою, насипати ванілін з розпушувачем і знову перемішати.
Крок 3. В окремому сухому посуді міксером при порційному додаванні цукру білки збити в стійку пишну масу.
Крок 4. Вершковим маслом змастити чашу мультиварки. У неї перекласти сирну масу, лопаткою розрівняти поверхню та закрити кришку.
Крок 5. Включити програму “Випічка” на 40 хвилин. Після її завершення включити програму «Підігрів» і залишити запіканку під закритою кришкою ще на 30-40 хвилин. Для отримання золотистої скоринки перед цим режимом запіканку можна за допомогою тарілки перевернути на інший бік.
Крок 6. Приготовлену в мультиварці сирну запіканку з манкою перекласти на блюдо і подати до столу з топінгом. Смачного!