Сирна запіканка з яблуками в мультиварці
Сирна запіканка з яблуками в мультиварці буде у вас чудовою і десертом, і самостійною стравою, адже яблука надають особливого смаку. У цьому рецепті сирну масу для запіканки замішуємо на сметані, яйцях та муці. До неї додаємо нарізку яблук. Декоруємо запіканку яблучними часточками та подрібненим печивом.
Час готування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Сир – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 80 гр.
- Вершки – 100 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Цукор – 80 гр.
- Яблука – 500 гр.
- Печиво – 1-2 шт.
- Олія вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати згідно з рецептом всі інгредієнти для запіканки.
Крок 2. Яблука очистити від шкірки і половину нарізати невеликими кубиками. В окремий посуд перекласти нарізку яблук, сир, сметану, цукор, розпушувач і розбити два яйця. Потім насипати борошно, що просіює. Ці інгредієнти добре перемішати.
Крок 3. Змастити вершковим маслом мультичашу. У неї перекласти сирну масу. Інші яблука нарізати часточками і красиво розкласти на поверхні маси. Печиво подрібнити на дрібну крихту і рівномірно посипати запіканку. Закрийте кришку мультиварки. Увімкнути програму «Випічка» за замовчуванням. Після завершення цієї програми залишити запіканку під прикритою кришкою ще на 20 хвилин.
Крок 4. Приготовлену в мультиварці сирну запіканку з яблуками порційно нарізати, розкласти по тарілках, доповнити солодким топінгом, наприклад, молоком згущеним з ягодами і подати до столу. Смачного!