Варення з брусниці – 10 простих рецептів на зиму з покроковими фото

Просте варення з брусниці-п’ятихвилинка на зиму

Плюси варення-п’ятихвилинки полягають у тому, що не потрібно витрачати кілька годин свого вільного часу, а також, при скороченому часу термічної обробки, зберігається максимальна кількість корисних речовин, що міститься в ягодах.

Час готування – 1 ч. 55 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Брусниця – 450 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.

Процес приготування:

1. Брусницю ретельно промиваємо під струменем води, відкидаємо на друшляк, обдаємо окропом і засипаємо цукровим піском – прибираємо в бік на 1 годину для того, щоб ягоди в повній мірі просочилися.

2. Після закінчення часу, перебиваємо ягоди заглибним блендером, але не до однорідності, залишаючи трохи шматочком для приємної текстури варення, а не джему.

3. Брусничну масу перекладаємо в каструлю або сотейник, доводимо до кипіння (не перестаючи помішувати) і після готуємо ще близько 5 хвилин на середньому вогні під кришкою.

4. Готове варення розливаємо по заздалегідь простерилизованным банкам під жерстяну кришку. Накриваємо ковдрою до повного охолодження, перевернувши на кришки для перевірки герметичності.

5. Остигле страва прибираємо в холодильну камеру на зберігання. Приємного апетиту!