Варення з лісової суниці на зиму – 5 рецептів з фото покроково

Густе варення з лісової полуниці з желатином

Додати в варення желатину не просто допомагає краще і швидше загущатися його в процесі варіння, але також і дозволяє досить легко перетворити варення в відмінне ягідне желе. Для цього достатньо перекласти ласощі з банки в миску і залишити в холодильнику на кілька годин.

Час готування: 1 день

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 3

Інгредієнти:

  • Полуниця лісова – 1 кг
  • Цукор – 600 гр.
  • Желатин – 4 ч. л.
  • Вода – 70 мл
  • М’ята – за бажанням;

Процес приготування:

1. Полуницю переберіть на наявність пошкоджених ягід, видаліть плодоніжки і чашолистки і промийте ягоди під проточною водою. Викладіть на рушник і дайте просохнути на повітрі або промокніть паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу. Підсушену полуницю складіть у глибоку миску.

2. Акуратно засипте ягоди цукром і перемішайте, намагаючись не пошкодити плоди, або просто перетрясите таз з полуницею, щоб цукор рівномірно розподілився. За бажанням додайте попередньо промиті листочки м’яти.

3. Миску з варенням поставте на слабкий вогонь і тушкуйте, постійно помішуючи. Поступово ягоди почнуть виділяти сік, який потрібно довести до кипіння. Варіть варення протягом 10 хвилин, потім зніміть з вогню і дістаньте листочки м’яти. Дайте охолонути протягом півгодини.

4. Пастеризують банки-яким найбільш зручним для вас способом, наприклад, за допомогою окропу, духовки, мікрохвильові печі або мультиварки.

5. Желатин залийте водою, перемішайте і залиште набухати. Тим часом остигле варення знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння, варіть 10 хвилин і приберіть остигати на 30 хвилин.

6. Після третього кип’ятіння подстывшее варення вмішайте набряклий желатин. Розлийте отриману масу по банкам, щільно закрийте кришками, укрийте ковдрою і залиште до повного охолодження. Зберігається варення довгий час в прохолодному і темному місці.

Приємного апетиту!