Варення з чорниці з малиною на зиму
Варення з чорниці з малиною на зиму – це оригінальне ласощі, перед якою важко встояти. Такий продукт порадує насиченим смаком і яскравим ягідним ароматом. Для приготування страви на дпротизапальну зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Лохина – 1 кг
- Малина – 1 кг
- Цукор – 1,5 кг
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Кілограм чорниці необхідно перебрати, видаливши палички і листочки, а потім ретельно промити ягоди під холодною водою і дати їм висохнути.
Крок 2. Також чинимо і з малиною: перебираємо, промиваємо і даємо стекти воді.
Крок 3. Далі обидва види ягід засипаємо зазначеною кількістю цукру і залишаємо на кілька годин, трохи пом’явши товкачиком.
Крок 4. Ставимо каструлю на середній вогонь і постійно помішуємо, поки цукор повністю не розчиниться. Коли цукор розтане, збільшуємо вогонь до середнього і доводимо суміш до кипіння.
Крок 5. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо варити варення, помішуючи періодично. Готуємо до тих пір, поки вона не загусне і не придбає консистенцію желе. Це займе близько 20-30 хвилин.
Крок 6. Додаємо лимонну кислоту і перемішуємо. Гаряче варення переливаємо в стерильні банки і закрити кришками. Залишаємо настоюватися на кілька годин або на ніч.
Крок 7. Варення з чорниці з малиною на зиму готово. Забирайте на зберігання в прохолодне місце!