Покроковий рецепт приготування вишневих вареників на пару
Вареники з полуницею можна зварити або приготувати в пароварці. У другому випадку тісто точно залишиться цілим і ягоди не виглянуть назовні. Вареники вийдуть рівними, красивими і натуральними.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Борошно пшеничне – 700 гр.
- Кисле молоко – 250 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Для начинки:
- Полуниця – 500 гр.
- Цукор – 4 ст. л.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Масло вершкове – для подачі.
Процес приготування:
1. Куряче яйце злегка збийте виделкою разом з сіллю і цукром. Потім додати кисле молоко, перемішайте її зі збитим яйцем. Далі всипте половину просіяного борошна і соду. Перемішуйте інгредієнти ложкою до однорідної маси. Після цього потроху всипайте в миску борошно і вимішуйте тісто руками.
2. Полуницю переберіть, ретельно промийте під проточною водою і просушіть. Якщо полуниця дуже велика, але наріжте її скибочками.
3. Змішайте цукор з крохмалем. Сухою сумішшю засипте полуницю, це не дасть витекти ягодному соку.
4. Посипте робочу поверхню борошном, тісто тонко розкачайте і за допомогою круглої форми виріжте основи для майбутніх вареників. На кожен гурток покладіть трохи начинки і скріпіть краю. Вареники викладіть в пластикову форму для варіння на пару.
5. Виберіть у меню мультиварки режим «Пара», таймер встановіть на 10-15 хвилин. Смачні вареники з полуницею готові, подавайте їх, змастивши вершковим маслом.
Приємного апетиту!