Вареники з вишнею – 10 рецептів з покроковими фото

Вишневі вареники з картоплею в домашніх умовах

Пропонуємо вам спробувати цікавий варіант всім відомих вареників. Картоплю і вишня, здавалося б, як можна поєднати ці продукти. Але запевняємо вас, блюдо вийде дуже смачним.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Вишня – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Картопля – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. У миску просійте борошно, додайте сіль і цукор за смаком, розбийте яйце. Поступово вливайте воду і замішують тісто.

2. Вимішуйте тісто руками до тих пір, поки воно не почне відлипати від рук.

3. Вишню засипте цукром. Картоплю відваріть в мундирі, потім очистіть і натріть на тертці. Потім змішайте картоплю і вишню.

4. Тісто розкатати в тонкий джгут, потім наріжте його на частини за 1-1,5 см шириною. Кожен шматочок розкачати в тонкий круглий коржик.

5. На кожен гурток покладіть начинку і добре скріпіть каря.

6. У каструлі закип’ятити воду, вареники опустіть в окріп і варіть їх 5-7 хвилин. Коли вони спливуть на поверхню, можна подавати їх на стіл.

Приємного апетиту!