Вишневі вареники з картоплею в домашніх умовах
Пропонуємо вам спробувати цікавий варіант всім відомих вареників. Картоплю і вишня, здавалося б, як можна поєднати ці продукти. Але запевняємо вас, блюдо вийде дуже смачним.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Вишня – 500 гр.
- Сіль – за смаком.
- Картопля – 1 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Вода – 1,5 склянки
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. У миску просійте борошно, додайте сіль і цукор за смаком, розбийте яйце. Поступово вливайте воду і замішують тісто.
2. Вимішуйте тісто руками до тих пір, поки воно не почне відлипати від рук.
3. Вишню засипте цукром. Картоплю відваріть в мундирі, потім очистіть і натріть на тертці. Потім змішайте картоплю і вишню.
4. Тісто розкатати в тонкий джгут, потім наріжте його на частини за 1-1,5 см шириною. Кожен шматочок розкачати в тонкий круглий коржик.
5. На кожен гурток покладіть начинку і добре скріпіть каря.
6. У каструлі закип’ятити воду, вареники опустіть в окріп і варіть їх 5-7 хвилин. Коли вони спливуть на поверхню, можна подавати їх на стіл.
Приємного апетиту!