Як приготувати вітамінний салат з капустою, яблуком і морквою?
Овочі та яблука для цього салату використовуються свіжими, без всякої термообробки, тому і називається салат вітамінним. Яблука надають страві соковитості і приємний яблучний аромат і смак. Такий салат зміцнює організм і піднімає імунітет, що вигідно відрізняє його від салатів з парникових овочів.
Час приготування: 25 хвилин.
Час приготування: 25 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Капуста – 1 качан.
 - Морква – 2 шт.
 - Яблуко – 2 шт.
 - Петрушка – 25 гр.
 - Кріп – 25 гр.
 - Сіль – за смаком.
 - Оцет – за смаком.
 - Масло рослинне – 30 мл
 
Процес приготування:
Крок 1. З капустяного качана знімаються зовнішні листки. Потім капуста промивається, розрізається на частини і дуже тонко шинкуется з допомогою гострого ножа або спеціальної шинкування. Потім нашаткована капуста перекладається в окремий посуд, посипається сіллю і рукою трохи перетирається, щоб зменшилася за обсягом і дала овочевий сік.
Крок 2. Морква очищається, промивається і подрібнюється за допомогою великої терки.
Крок 3. Яблука кисло-солодкого сорту промиваються, очищаються від шкірки і насіннєвих коробочок. Потім вони подрібнюються так само, як і моркву, з допомогою великої терки.
Крок 4. Промивається і дрібно шинкуется зелень. До капусти перекладаються натерті яблука з морквою і нашаткована зелень. Потім до салату наливається оцет і рослинне масло. Салат ложкою добре перемішується, пробується на смак. Потім розкладається по порційним салатницам і подається до столу. Приємного апетиту!












