Простий вітамінний салат з буряка, капусти і моркви
Для цього салату береться сирий буряк і свіжі капуста з морквою, що робить салат по-справжньому вітамінним. Це яскраве і корисне блюдо відмінно вписується в меню правильного харчування, дає добову норму вітаміну С і очищає організм від шкідливих речовин. Салат заправляється олією. За бажанням і для гостроти його можна доповнити часником, цибулею і гірчицею. Шаткувати сирі овочі більш зручно за допомогою кухонних гаджетів.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Капуста білокачанна – 200 гр.
- Буряк – 200 гр.
- Морква – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Білокачанна капуста шинкуется тонкою соломкою і кладуть в посуд для салату.
Крок 2. Потім капуста посипається сіллю і рукою перетирається до появи капустяного соку.Крок 3. Морква очищена подрібнюється за допомогою великої терки і перекладається до нашаткованої капусти.
Крок 4. З сирої буряків гострим ножем знімається шкірка. Потім цей овоч натирається, як і моркву на крупній тертці і додати до решти інгредієнтів.
Крок 5. За смаком можна в салат нарізати свіжу цибулину. Салат поливається соком лимона і заправляється олією.
Крок 6. Потім салат ложкою добре перемішується і одразу подається до столу в красивій салатниці. Приємного апетиту!