Як спекти оладки з вівсяної муки на кефірі?
Смачні і корисні домашні оладки виходять з вівсяної муки на кефірі. Продукт вийде пишним і рум’яним. Його можна подавати до чаю або сніданку. Доповнюйте частування варенням або сметаною.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Борошно вівсяна – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 75 гр.
- Сода – 1 ч. л.
- Оцет для гасіння соди.
- Кефір – 2 склянки
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Вівсяну і пшеничну борошно просіваємо через дрібне сито і занурюємо в глибоку миску. Додаємо сюди сіль, цукор і розмішуємо.
Крок 2. Розбиваємо в суху суміш курячі яйця і додаємо гашену оцтом соду.
Крок 3. Заливаємо продукти кефіром.
Крок 4. Вимішуємо вміст до однорідної тягучої маси.
Крок 5. В кінці вливаємо олію і знову вимішуємо.
Крок 6. Прогріваємо сковороду і порційно викладаємо в неї тісто. Обсмажуємо з обох боків до рум’янцю.
Крок 7. Ніжні оладки з вівсяної муки готові, пробуйте!