Вівсяні оладки – 8 рецептів з вівсяних пластівців, вівсяного борошна з покроковими фото

Як спекти оладки з вівсяної муки на кефірі?

Смачні і корисні домашні оладки виходять з вівсяної муки на кефірі. Продукт вийде пишним і рум’яним. Його можна подавати до чаю або сніданку. Доповнюйте частування варенням або сметаною.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Борошно вівсяна – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 75 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет для гасіння соди.
  • Кефір – 2 склянки
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Вівсяну і пшеничну борошно просіваємо через дрібне сито і занурюємо в глибоку миску. Додаємо сюди сіль, цукор і розмішуємо.

Крок 2. Розбиваємо в суху суміш курячі яйця і додаємо гашену оцтом соду.

Крок 3. Заливаємо продукти кефіром.

Крок 4. Вимішуємо вміст до однорідної тягучої маси.

Крок 5. В кінці вливаємо олію і знову вимішуємо.

Крок 6. Прогріваємо сковороду і порційно викладаємо в неї тісто. Обсмажуємо з обох боків до рум’янцю.

Крок 7. Ніжні оладки з вівсяної муки готові, пробуйте!