Вишня у власному соку — заготовка, яка зберігає максимум користі і смаку і при цьому може зберігатися в прохолодному місці всю зиму. Такі ягоди відмінно підходять в якості інгредієнта для пирогів або іншої випічки, а також в якості доповнення до каш, молочних продуктів і морозива.
Вишня у власному соку без кісточок на зиму
Легкий рецепт приготування вишні, консервованої у власному соку. Виходить в міру солодкий і дуже літній десерт, який добре додавати у випічку або молочним стравам. Якщо вишня пустить недостатньо соку, банки можна додати трохи киплячої води.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій -4.
Інгредієнти на
4 порц.
- Вишня 400 гр.
- Цукор-пісок-4 ст. л.
Процес приготування:
- Як заготовити вишні у власному соку з цукром на зиму? Ягоди перебрати і промити, видалити черешки, листя і зіпсовані вишні, обсушити і видалити кісточки.
- У відповідну стерилізовану ємність укласти приблизно жменю ягід засипати і столовою ложкою цукру. Чергувати вишню і цукор, поки баночка не заповниться до верху. Завершальним шаром повинен стати цукор.
- Залишити ємність в теплому місці на 20 хвилин, щоб ягоди пустили сік.
- Банку з вишнею та цукром простерилізувати, поклавши на дно каструлі з киплячою водою рушник і поставивши на нього ємність з ягодами так, щоб горлечко банки знаходилося над поверхнею окропу. Ємність з вишнею при цьому закривати не треба. Стерилізувати банку потрібно близько 15 хвилин, слідкуючи, щоб вода кипіла не сильно.
- Ємність з вишнею в соку закупорити кришкою, залишити в теплі, поки не охолоне, а потім зберігати в холодному місці.
Як заготовити вишні у власному соку з кісточками?
Рецепт для лінивих господинь, оскільки для приготування такої вишні навіть не потрібно витягати з ягід кісточки. Вишні максимально зберігають свій натуральний смак і колір, якими можна насолоджуватися довгими зимовими вечорами.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій -4.
Склад:
- Вишня – 500 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
Процес приготування:
1. Важливо відібрати для консервації стиглі ягоди без зовнішніх вад.
2. Вишню промити, обсушити і скласти в підготовлені простерилізовані ємності, пересипавши цукром.
3. Укладати ягоди в банки шарами і трохи струшувати, щоб цукор розподілився по вишням більш рівномірно.
4. Ємності з вишнею поставити для стерилізації у велику каструлю з окропом, поклавши на дно рушник. Банки повинні бути розміщені так, щоб кипляча вода не доходила до верху ємностей з вишнею. Стерилізувати банки з ягодами приблизно 20 хвилин.
5. Готову вишні у власному соку закрити кришками і поставити догори дном, поки не охолоне. Зберігати консервованої у власному соку вишню краще в прохолодному місці.
Смачний і корисний рецепт вишні у власному соку
Цей рецепт підходить для тих, хто стежить за фігурою або з якихось причин воліє не вживати цукор, однак хоче взимку пробувати смачну і соковиту вишню. До речі, такий спосіб консервації зберігає максимум корисних речовин у складі ягід.
Час приготування: 3 години 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій -4.
Склад:
- Вишня – 900 гр.
Процес приготування:
1. Вибрати стиглі і незіпсовані вишні, витягти з них кісточки і скласти в миску, залишивши на кілька годин, щоб ягоди пустили сік.
2. Подібні банки для консервації простерилізувати разом з кришками.
3. Скласти вишні в баночки, залив соком, щоб не було порожнеч.
4. У велику каструлю покласти рушник, на нього поставити банки з ягодами і залити окропом так, щоб плічка банок залишалися вище киплячої води. Стерилізувати ємності з ягодами близько 15 хвилин при середньому кипінні води.
5. Закрутити банки кришками, залишити в теплому місці догори дном, поки повністю не охолоне, а потім зберігати в зимові місяці в темному і прохолодному місці.
Стерилізована вишня з цукром у власному соку на зиму
Невелику кількість цукру пом’якшує різку кислинку вишні і робить її більш соковитою і приємною на смак. Консервовані таким способом ягоди зберігають всі корисні властивості свіжих вишень і добре поєднуються з кашею, сиром або випічкою.
Час приготування: 3 години 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій -12.
Склад:
- Вишня – 3 кг
- Цукор-пісок – 600 гр.
Процес приготування:
1. Банки для заготовок простерилізувати, так само вчинити і з кришками, якими потім потрібно буде закупорити ємності з ягодами. Їх можна викласти в духовку і тримати 25-30 хвилин при температурі 110 градусів.
2. Вишню перебрати, залишити тільки цілі щільні ягоди. Дістати з них кісточки.
3. У банки покласти ягоди, щоб вони доходили приблизно до половини ємності і засипати їх 2 ст. л. цукру. Потім знову викласти вишню і додати цукор. Залишити банки з ягодами на кілька годин, щоб вони пустили сік.
4. Якщо через зазначений час соку виділилося недостатньо, можна додати в банки кип’ячену воду, щоб ягоди були повністю покриті рідиною.
5. Ємності з ягодами поставити в каструлю і стерилізувати 15 хвилин при помірному кипінні води. Закрити банки з вишнею підготовленими кришками, перевернути і залишити до повного охолодження.
6. Зберігати заготовки краще в прохолодному місці.
Покроковий рецепт приготування вишні у власному соку в мультиварці
Консервувати на зиму вишні у власному соку можна і за допомогою мультиварки. У цьому рецепті використовується, як і в інших випадках, ягоди і цукор. Зберігати такі заготовки рекомендується в прохолодному і темному місці.
Час готування: 4 години 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Вишня – 1 кг
- Цукор-пісок – 150 гр.
Процес приготування:
1. Вибрати найкрасивіші немятые ягоди, промити їх.
2. Покласти їх у чашу мультиварки, засипати цукром і залишити на кілька годин для виділення соку.
3. Встановити на мультиварці режим «заготівля» і томити ягоди приблизно 30 хвилин.
4. Потім поміняти режим приготування на «гасіння» і готувати ще 30 хвилин.
5. Готову вишню розкласти по стерилізованим ємкостей, щільно закрити кришками і залишити в теплому місці, поки не охолоне. Потім переставити баночки з вишнею у прохолодне місце.
Дуже смачний рецепт вишні у власному соку в духовці
Оригінальний рецепт заготовляння на зиму вишні у власному соку з використанням духовки. Ягоди виходять соковитими і смачними, зберігаючи максимум користі, і при цьому не кислими, що дозволяє їх подавати до чаю або використовувати для поліпшення смаку випічки або десертів.
Час готування: 4 години 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Вишня – 900 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Ягоди перебрати, вимити й обсушити, видаливши кісточки.
2. Підходять для заготовок ємності простерилізувати.
3. Скласти ягоди в підготовлені банки, пересипаючи цукром. Важливо зберегти цілісність ягід, щоб вони пустили сік, але зберегли свою форму.
4. Виставити баночки з ягодами на піддон і помістити в духовку, поруч викласти кришки для подальшого закупорювання. Включити духовку на 120 градусів і нагрівати вишню до тих пір, поки не виділиться сік і не заповнить банки до верху.
5. Закрити ємності кришками і поставити остигати догори дном. Після цього зберігати банки з вишнею в прохолодному місці.