Як варити креветки – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як відварити креветки в каструлі.

Як відварити креветки в каструлі, ми докладно описали в нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Обов’язково беріть на замітку, щоб урізноманітнити свій стіл апетитним та привабливим морепродуктом. Такі креветки можна подавати як самостійну закуску або додавати в салати.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Креветки тигрові – 8 шт.
  • Кріп – 3 гілки.
  • Часник – 2 зуб.
  • Імбир – 1 скибочка.
  • Лід харчовий – 500 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Вода – 1 л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – до смаку.
  • Сік лимонний – до смаку.
  • Зелень для подачі.
  • Лимон/лайм для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед тигрові креветки розморожуємо. Найкращий спосіб швидко розморозити морепродукт – залити його холодною водою на 10 хвилин.

Крок 2. У каструлю вливаємо літр води, також сюди кладемо сіль, часточку імбиру, гілки кропу, зубчики часнику в лушпинні, горошини перцю та лаврове листя. Також вливаємо сюди трохи лимонного соку.

Крок 3. Доводимо маринад до кипіння, проварюємо спеції протягом 5 хвилин на помірному вогні. Після цього вогонь збільшуємо і занурюємо в готовий маринад розморожені креветки.

Крок 4. Чекаємо, коли креветки спливуть. Після цього варимо рівно 30 секунд і одразу витягаємо морепродукт із води.

Крок 5. Після варіння сірі тигрові креветки набудуть яскравого привабливого забарвлення. Після окропу відразу занурюємо морепродукт у харчовий лід на 2-3 хвилини.

Крок 6. Викладаємо готові креветки на тарілку, доповнивши зеленню (салатом, кропом тощо), а також часточками лимона або лайма.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як відварити креветки в каструлі. Беріть на замітку нашу покрокову ідею!