Як відварити креветки в каструлі.
Як відварити креветки в каструлі, ми докладно описали в нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Обов’язково беріть на замітку, щоб урізноманітнити свій стіл апетитним та привабливим морепродуктом. Такі креветки можна подавати як самостійну закуску або додавати в салати.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Креветки тигрові – 8 шт.
- Кріп – 3 гілки.
- Часник – 2 зуб.
- Імбир – 1 скибочка.
- Лід харчовий – 500 гр.
- Сіль за смаком.
- Вода – 1 л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець запашний горошок – до смаку.
- Сік лимонний – до смаку.
- Зелень для подачі.
- Лимон/лайм для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед тигрові креветки розморожуємо. Найкращий спосіб швидко розморозити морепродукт – залити його холодною водою на 10 хвилин.
Крок 2. У каструлю вливаємо літр води, також сюди кладемо сіль, часточку імбиру, гілки кропу, зубчики часнику в лушпинні, горошини перцю та лаврове листя. Також вливаємо сюди трохи лимонного соку.
Крок 3. Доводимо маринад до кипіння, проварюємо спеції протягом 5 хвилин на помірному вогні. Після цього вогонь збільшуємо і занурюємо в готовий маринад розморожені креветки.
Крок 4. Чекаємо, коли креветки спливуть. Після цього варимо рівно 30 секунд і одразу витягаємо морепродукт із води.
Крок 5. Після варіння сірі тигрові креветки набудуть яскравого привабливого забарвлення. Після окропу відразу занурюємо морепродукт у харчовий лід на 2-3 хвилини.
Крок 6. Викладаємо готові креветки на тарілку, доповнивши зеленню (салатом, кропом тощо), а також часточками лимона або лайма.
Крок 7. Тепер ви знаєте, як відварити креветки в каструлі. Беріть на замітку нашу покрокову ідею!