Як варити заморожені креветки неочищені – 7 рецептів з покроковими фото

Як смачно відварити заморожені креветки з лимоном?

Не багато знають, однак, креветки дуже просто приготувати в домашніх умовах і будуть вони такими ж смачними і соковитими, як в ресторані, бо процес дуже простий і займає всього лише 10-15 хвилин. А лимон – це ідеальне доповнення не тільки риби, але і до креветок, мідій і восьминогів.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Креветки – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

1. Молюски заморожені просто в панцирі, виймаємо з упаковки і кладемо в друшляк.

2. Промиваємо під струменем води для того, щоб «змити» надлишки, намерзлі в морозильній камері – це скоротить час приготування.

3. У каструлі відповідного розміру доводимо воду до кипіння, додаємо сіль і висипаємо морепродукти. Варіння продовжуємо 1,5-2 хвилини, але не довше, щоб м’ясо в панцирі не стало гумовим.

4. У цей час нарізаємо лимон кружальцями або скибочками – як вам більше подобається.

5. Готові креветки виймаємо з допомогою шумівки (зайва волога нам ні до чого), поливаємо лимонним соком і подаємо до столу. Приємного апетиту!