Як смачно відварити заморожені креветки з лимоном?
Не багато знають, однак, креветки дуже просто приготувати в домашніх умовах і будуть вони такими ж смачними і соковитими, як в ресторані, бо процес дуже простий і займає всього лише 10-15 хвилин. А лимон – це ідеальне доповнення не тільки риби, але і до креветок, мідій і восьминогів.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Креветки – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
1. Молюски заморожені просто в панцирі, виймаємо з упаковки і кладемо в друшляк.
2. Промиваємо під струменем води для того, щоб «змити» надлишки, намерзлі в морозильній камері – це скоротить час приготування.
3. У каструлі відповідного розміру доводимо воду до кипіння, додаємо сіль і висипаємо морепродукти. Варіння продовжуємо 1,5-2 хвилини, але не довше, щоб м’ясо в панцирі не стало гумовим.
4. У цей час нарізаємо лимон кружальцями або скибочками – як вам більше подобається.
5. Готові креветки виймаємо з допомогою шумівки (зайва волога нам ні до чого), поливаємо лимонним соком і подаємо до столу. Приємного апетиту!