Як засолити ікру форелі в домашніх умовах швидко і смачно – 7 рецептів з покроковими фото

Швидкий спосіб засолювання ікри

Швидкий спосіб засолювання ікри форелі або іншої червоної риби самостійно – це простий варіант побалувати себе, влаштувавши відмінне застілля з чудовим домашнім делікатесом – червоною ікрою на бутербродах. А як же вона смачна з млинцями, политими розтопленим вершковим маслом! Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти на
0.25 кг.

  • Ікра червона 250 гр.
  • Сіль-10 гр.
  • Цукор-пісок 5 гр.

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно засолити ікру форелі в домашніх умовах? Червону форелеву ікру вийміть з ястиків – цей процес трудомісткий і забере у вас більше всього часу.
  2. Теплою підсоленою водою промийте ікру через сито.
  3. З сіллю і цукром, які повинні густо пересипати ікру, розмішайте її акуратно, щоб ікринки не пошкодилися. Витримайте ікру 10 хвилин.
  4. У марлю перекладіть ікру (марлю натягніть над каструлею) і дайте стекти всій рідини, яка утворилася.
  5. В чисту суху скляну баночку невеликого обсягу викладіть ікру, закрийте її кришкою і помістіть в холодильник. Їжте ніжний малосольный домашній делікатес через добу.

Приємного апетиту!