Як засолити ікру горбуші в домашніх умовах – 8 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Як засолити заморожену ікру горбуші в домашніх умовах?

Червона ікра завжди асоціюється з розкішшю або урочистостями. А святкування Нового року взагалі не уявляється без бутербродів з червоною ікрою. Такий делікатес легко можна засолити будинку.

Час готування: 12 годин.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Ікра горбуші – 100 гр.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Олія соняшникова – 1 ч. л.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

1. Заморожену ікру залиште при кімнатній температурі, щоб вона повністю розтанула.

2. Підігрійте Воду до 50 градусів, всипте чайну ложку солі, перемішайте.

3. У воду опустіть ястики, акуратно пальцями почніть їх перебирати, ікринки почнуть відділятися від оболонки.

4. Після цього відкиньте ікру на друшляк і приберіть залишилися плівочки.

5. На дно відповідної за розміром скляної банки всипте залишилася сіль і цукор. Потім влийте 100-150 мілілітрів холодної води, розмішайте.

6. У банку викладіть очищену ікру.

7. Банку щільно закрийте кришкою і поставте в холодильник на 12 годин.

8. Після цього відкиньте ікру на друшляк, щоб стекла рідина, знову перекладіть в чисту суху банку, додайте рослинне масло. Зберігайте ікру в холодильнику не більше 3 днів.

Приємного апетиту!