Як засолити заморожену ікру горбуші в домашніх умовах?
Червона ікра завжди асоціюється з розкішшю або урочистостями. А святкування Нового року взагалі не уявляється без бутербродів з червоною ікрою. Такий делікатес легко можна засолити будинку.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Ікра горбуші – 100 гр.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Олія соняшникова – 1 ч. л.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
1. Заморожену ікру залиште при кімнатній температурі, щоб вона повністю розтанула.
2. Підігрійте Воду до 50 градусів, всипте чайну ложку солі, перемішайте.
3. У воду опустіть ястики, акуратно пальцями почніть їх перебирати, ікринки почнуть відділятися від оболонки.
4. Після цього відкиньте ікру на друшляк і приберіть залишилися плівочки.
5. На дно відповідної за розміром скляної банки всипте залишилася сіль і цукор. Потім влийте 100-150 мілілітрів холодної води, розмішайте.
6. У банку викладіть очищену ікру.
7. Банку щільно закрийте кришкою і поставте в холодильник на 12 годин.
8. Після цього відкиньте ікру на друшляк, щоб стекла рідина, знову перекладіть в чисту суху банку, додайте рослинне масло. Зберігайте ікру в холодильнику не більше 3 днів.
Приємного апетиту!