Як засолити кету в домашніх умовах – 8 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Як засолити кету в розсолі

Як засолити кету в розсолі – та дуже просто! З рецептом впорається навіть дитина. Від такої риби ви отримаєте масу вражень і позитивних емоцій. Гастрономічний екстаз вам забезпечений, і все це за мінімальну кількість часу. Ваші гості підуть від вас з захопленими почуттями і будуть просити рецепт.

Час готування – 24 год. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Склад:

  • Філе кети – 130 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Гвоздика – 1 бутон.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свіжоморожену кету заздалегідь дістаньте з холодильника і розморозьте. Якщо потрібно, видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Промийте під краном і просушіть паперовими рушниками. Підготовлену кету розріжте на частини.

Крок 2. В металеву ємність налити воду, додайте на плиті і закип’ятіть. У киплячу воду висипте сіль.

Крок 3. Додати лаврушку, гвоздику і чорний мелений перець. Прокип’ятіть. Гарячий маринад зніміть з плити і остудити під кришкою.

Крок 4. Коли маринад охолоне, влийте лимонний сік. Розмішайте.

Крок 5. Рибу складіть у посудину. Я вибираю скляну тару. Розсолом, маринадом залийте рибу. Рідина повинна покривати кету. Накрийте кришкою і приберіть в холод на добу.

Крок 6. Ароматну кету вийміть з маринаду.

Крок 7. Промокніть серветками. Наріжте скибочками.

Крок 8. Приготуйте бутерброди. Їжте з апетитом і отримуйте задоволення! Приємного апетиту!