Як засолити кету в розсолі
Як засолити кету в розсолі – та дуже просто! З рецептом впорається навіть дитина. Від такої риби ви отримаєте масу вражень і позитивних емоцій. Гастрономічний екстаз вам забезпечений, і все це за мінімальну кількість часу. Ваші гості підуть від вас з захопленими почуттями і будуть просити рецепт.
Час готування – 24 год. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1
Склад:
- Філе кети – 130 гр.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Вода – 1,5 склянки
- Лавровий лист – 1 шт.
- Гвоздика – 1 бутон.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свіжоморожену кету заздалегідь дістаньте з холодильника і розморозьте. Якщо потрібно, видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Промийте під краном і просушіть паперовими рушниками. Підготовлену кету розріжте на частини.
Крок 2. В металеву ємність налити воду, додайте на плиті і закип’ятіть. У киплячу воду висипте сіль.
Крок 3. Додати лаврушку, гвоздику і чорний мелений перець. Прокип’ятіть. Гарячий маринад зніміть з плити і остудити під кришкою.
Крок 4. Коли маринад охолоне, влийте лимонний сік. Розмішайте.
Крок 5. Рибу складіть у посудину. Я вибираю скляну тару. Розсолом, маринадом залийте рибу. Рідина повинна покривати кету. Накрийте кришкою і приберіть в холод на добу.
Крок 6. Ароматну кету вийміть з маринаду.
Крок 7. Промокніть серветками. Наріжте скибочками.
Крок 8. Приготуйте бутерброди. Їжте з апетитом і отримуйте задоволення! Приємного апетиту!