Як засолити кету в домашніх умовах – 8 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Як засолити кету з цибулею

Як засолити кету з цибулею – запит, який часто зустрічається в інтернеті. З цим рецептом я знайома не так давно, але хочу сказати, що вперше спробувавши, була приємно здивована такому результату. Цибуля віддає маринаду свій аромат і робить рибу надзвичайно смачною. Так що, рекомендую!

Час готування – 8 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кета – 2,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Вода холодна – 1 л
  • Масло рослинне – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Свіжоморожену кету заздалегідь дістаньте з холодильника і розморозьте. Якщо потрібно, видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Промийте під краном і обсушіть з допомогою серветок. Відокремте філе від хребта.

Крок 2. Для зручності розріжте на шматочки того розміру, який віддаєте перевагу.

Крок 3. Дві великі цибулини звільніть від верхнього шару. Обполосніть і крупно поріжте.

Крок 4. Для засолювання можна брати будь-яку зручну ємність – скляну або пластмасову. Я беру пластмасове відерце з-під майонезу, щоб згодом не мити, а відразу викинути.

Крок 5. Чергуючи рибу з цибулею, заповніть ємність. У холодній воді розчиніть сіль. Отриманим розсолом залийте вміст відерця. Закрийте кришкою і приберіть мінімум на 8 годин на холод. Якщо бажаєте отримати більш солоний результат, витримайте 12-24 години.

Крок 6. Ароматну кету вийміть з маринаду, промокніть серветками, полийте рафінованим маслом за бажанням і використовуйте за призначенням. Подавайте з цибулею. Їжте із задоволенням і отримуйте неймовірні емоції! Приємного насолоди!