Як засолити кету з цибулею
Як засолити кету з цибулею – запит, який часто зустрічається в інтернеті. З цим рецептом я знайома не так давно, але хочу сказати, що вперше спробувавши, була приємно здивована такому результату. Цибуля віддає маринаду свій аромат і робить рибу надзвичайно смачною. Так що, рекомендую!
Час готування – 8 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Кета – 2,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – 5 ст. л.
- Вода холодна – 1 л
- Масло рослинне – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Свіжоморожену кету заздалегідь дістаньте з холодильника і розморозьте. Якщо потрібно, видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Промийте під краном і обсушіть з допомогою серветок. Відокремте філе від хребта.
Крок 2. Для зручності розріжте на шматочки того розміру, який віддаєте перевагу.
Крок 3. Дві великі цибулини звільніть від верхнього шару. Обполосніть і крупно поріжте.
Крок 4. Для засолювання можна брати будь-яку зручну ємність – скляну або пластмасову. Я беру пластмасове відерце з-під майонезу, щоб згодом не мити, а відразу викинути.
Крок 5. Чергуючи рибу з цибулею, заповніть ємність. У холодній воді розчиніть сіль. Отриманим розсолом залийте вміст відерця. Закрийте кришкою і приберіть мінімум на 8 годин на холод. Якщо бажаєте отримати більш солоний результат, витримайте 12-24 години.
Крок 6. Ароматну кету вийміть з маринаду, промокніть серветками, полийте рафінованим маслом за бажанням і використовуйте за призначенням. Подавайте з цибулею. Їжте із задоволенням і отримуйте неймовірні емоції! Приємного насолоди!