Засолювання кети з сіллю і цукром
Засолювання кети з сіллю і цукром – простіше, на мій погляд, немає рецепту. Апетитна закуска, приготована власними руками, виходить в тисячу разів смачніше, ніж куплена в магазині. Таку рибу я часто використовую для приготування бутербродів і тарталеток. Це феноменально апетитно!
Час готування – 24 год. 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1
Склад:
- Кета – 500 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть складові згідно зі списком, зазначеним вище.
Крок 2. Свіжоморожену кету заздалегідь дістаньте з холодильника і розморозьте. При необхідності видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Промийте під краном і просушіть паперовими рушниками. Кету розріжте на частини, видалити хребет і кістки.
Крок 3. У невеликій мисці з’єднайте цукровий пісок, сіль і чорний мелений перець. Рибу щедро обваляйте в сухої суміші спецій. Перекладіть в ємність. Я вибираю скляну або пластмасову ємності. Закрийте кришкою і приберіть в холод.
Крок 4. Через 12 годин шматки поміняйте місцями. Верхні перекладіть вниз, а нижні, відповідно, наверх. Приберіть ще на 12 годин. Якщо любите малосольну рибу, зменшіть термін удвічі.
Крок 5. Апетитну кету дістаньте з холодильника, злийте рідину і просушіть серветками. Просолені шматочки наріжте тонкими слайсами. Вживайте рибу за призначенням. Насолоджуйтеся ніжною закускою! Приємного апетиту!