Малосольна кета стейками
Малосольна кета стейками зведе вас з розуму своєю смакотою. Малосольну кету використовують для бутербродів або інших холодних закусок. Для приготування потрібно мінімум інгредієнтів. Процес засолювання можна регулювати у відповідності із власними уподобаннями. Спробуйте і насолоджуйтеся!
Час готування – 1 добу
Час приготування – 10 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Кета – 1 кг
- Сіль поварена – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець горошком – за смаком.
- Окріп – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Мірною кружкою відміряйте літр окропу. Насипте сіль, цукровий пісок, горошки перцю і лаврушку. Розчиніть кристали размешивающими рухами. Остудіть розсіл.
Крок 2. Якщо немає риби в стейках, візьміть свіжоморожену кету, заздалегідь дістаньте з холодильника і розморозьте. При необхідності видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Промийте під краном і просушіть паперовими рушниками. Підготовлену кету розріжте на стейки.
Крок 3. Скляну ємність наповніть підготовленої кетою. Я вибираю скляну або пластмасову тару. Пластмасову відразу викидаю, щоб не мити. Зручно брати відерце з-під майонезу.
Крок 4. Залийте рибу розсолом, маринадом.
Крок 5. Закрутіть банку кришкою і приберіть в холод годин на 10-20. Я витримую добу, так виходить смачніше.
Крок 6. Через добу апетитну кету вийміть з маринаду, промокніть серветками. Просолені стейки вживайте за призначенням. Якщо будете їсти просто так, рекомендую полити олією. Насолоджуйтеся ніжною закускою! Приємного апетиту!