Як засолити кету в домашніх умовах – 8 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Малосольна кета стейками

Малосольна кета стейками зведе вас з розуму своєю смакотою. Малосольну кету використовують для бутербродів або інших холодних закусок. Для приготування потрібно мінімум інгредієнтів. Процес засолювання можна регулювати у відповідності із власними уподобаннями. Спробуйте і насолоджуйтеся!

Час готування – 1 добу

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Кета – 1 кг
  • Сіль поварена – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець горошком – за смаком.
  • Окріп – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Мірною кружкою відміряйте літр окропу. Насипте сіль, цукровий пісок, горошки перцю і лаврушку. Розчиніть кристали размешивающими рухами. Остудіть розсіл.

Крок 2. Якщо немає риби в стейках, візьміть свіжоморожену кету, заздалегідь дістаньте з холодильника і розморозьте. При необхідності видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Промийте під краном і просушіть паперовими рушниками. Підготовлену кету розріжте на стейки.

Крок 3. Скляну ємність наповніть підготовленої кетою. Я вибираю скляну або пластмасову тару. Пластмасову відразу викидаю, щоб не мити. Зручно брати відерце з-під майонезу.

Крок 4. Залийте рибу розсолом, маринадом.

Крок 5. Закрутіть банку кришкою і приберіть в холод годин на 10-20. Я витримую добу, так виходить смачніше.

Крок 6. Через добу апетитну кету вийміть з маринаду, промокніть серветками. Просолені стейки вживайте за призначенням. Якщо будете їсти просто так, рекомендую полити олією. Насолоджуйтеся ніжною закускою! Приємного апетиту!