Як смачно та просто засолити сало у тузлуці
Як смачно і просто засолити сало в тузлуку, докладно описуємо у нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Порадуйте себе та близьких за допомогою нескладної кулінарної ідеї. Готовий продукт вийде ситним та насиченим за смаком. Ніхто не зможе встояти!
Час готування – 7 днів
Час приготування – 40 хвилин
Порції – 2 кг.
Інгредієнти:
- Сало – 2 кг.
- Часник – 5 зубчиків.
- Лист лавровий – 5 шт.
- Спеції – до смаку.
Для тузлука:
- Вода – 1 л.
- Сіль велика – 1 ст.
- Лист лавровий – 5 шт.
- Часник – 5 зубчиків.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти для тузлука.
Крок 2. Сіль, очищений часник, лавровий лист та горошини чорного перцю кладемо в каструлю. Заливаємо водою, кип’ятимо і варимо на повільному вогні.
Крок 3. Вибираємо відповідний шматок сала. Скоблимо шкірку гострим ножем.
Крок 4. Ріжемо сало на шматки середнього розміру.
Крок 5. Викладаємо сало в банку разом із лавровими листками та часником. Заливаємо тузлуком. Зверху встановлюємо гніт і тримаємо за кімнатної температури добу. Далі забираємо в холодильник на 5-7 днів.
Крок 6. Готове сало обсушуємо та натираємо спеціями до смаку.
Крок 7. Ви дізналися, як смачно та просто засолити сало у тузлуку. Обов’язково спробуйте!