Як засолити сало — 10 смачних та швидких рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

Як смачно та просто засолити сало у тузлуці

Як смачно і просто засолити сало в тузлуку, докладно описуємо у нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Порадуйте себе та близьких за допомогою нескладної кулінарної ідеї. Готовий продукт вийде ситним та насиченим за смаком. Ніхто не зможе встояти!

Час готування – 7 днів

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 2 кг.

Інгредієнти:

  • Сало – 2 кг.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Лист лавровий – 5 шт.
  • Спеції – до смаку.

Для тузлука:

  • Вода – 1 л.
  • Сіль велика – 1 ст.
  • Лист лавровий – 5 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти для тузлука.

Крок 2. Сіль, очищений часник, лавровий лист та горошини чорного перцю кладемо в каструлю. Заливаємо водою, кип’ятимо і варимо на повільному вогні.

Крок 3. Вибираємо відповідний шматок сала. Скоблимо шкірку гострим ножем.

Крок 4. Ріжемо сало на шматки середнього розміру.

Крок 5. Викладаємо сало в банку разом із лавровими листками та часником. Заливаємо тузлуком. Зверху встановлюємо гніт і тримаємо за кімнатної температури добу. Далі забираємо в холодильник на 5-7 днів.

Крок 6. Готове сало обсушуємо та натираємо спеціями до смаку.

Крок 7. Ви дізналися, як смачно та просто засолити сало у тузлуку. Обов’язково спробуйте!