Як засолити сало в розсолі в банку – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Ніжне сало в розсолі холодним способом з часником

Апетитне домашнє сало можна засолити в банку з холодним розсолом. Продукт вийде м’якою, ароматною і в міру пікантним. Закуску можна подавати до столу з овочами, соусом і чорним хлібом.

Час готування: 5 діб

Час приготування: 4 діб

Порцій – 2 кг

Інгредієнти:

  • Сало свиняче – 2 кг
  • Вода – 2 л
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – 250 гр.
  • лавровий Лист – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо необхідну кількість солі і спецій.

2. У велику каструлю викладаємо сіль, горошини перцю, половину лаврового листя, і часнику. Заливаємо все це водою, розмішуємо і доводимо до кипіння на плиті. Після чого даємо розсолу повністю охолонути.

3. Вибираємо шматок свіжого свинячого сала. Промиваємо його і обтираем паперовим рушником.

4. Далі сало поділяємо на невеликі рівні шматки.

5. Ці шматки укладаємо в чисту суху скляну банку. Сюди ж викладаємо залишки часнику і лаврового листя. Вливаємо охолоджений розсіл і ставимо банку в холодильник на 8-9 діб.

6. Після засолювання шматки сала витягуємо з розсолу і доповнюємо улюбленими спеціями. Наприклад, половину продукту можна обсипати паприкою.

7. Для іншої половини можна використовувати чорний мелений перець.

8. Готове сало зі спеціями охолоджуємо в морозильнику, нарізаємо і подаємо до столу!