Ніжне сало в розсолі холодним способом з часником
Апетитне домашнє сало можна засолити в банку з холодним розсолом. Продукт вийде м’якою, ароматною і в міру пікантним. Закуску можна подавати до столу з овочами, соусом і чорним хлібом.
Час готування: 5 діб
Час приготування: 4 діб
Порцій – 2 кг
Інгредієнти:
- Сало свиняче – 2 кг
- Вода – 2 л
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – 250 гр.
- лавровий Лист – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо необхідну кількість солі і спецій.
2. У велику каструлю викладаємо сіль, горошини перцю, половину лаврового листя, і часнику. Заливаємо все це водою, розмішуємо і доводимо до кипіння на плиті. Після чого даємо розсолу повністю охолонути.
3. Вибираємо шматок свіжого свинячого сала. Промиваємо його і обтираем паперовим рушником.
4. Далі сало поділяємо на невеликі рівні шматки.
5. Ці шматки укладаємо в чисту суху скляну банку. Сюди ж викладаємо залишки часнику і лаврового листя. Вливаємо охолоджений розсіл і ставимо банку в холодильник на 8-9 діб.
6. Після засолювання шматки сала витягуємо з розсолу і доповнюємо улюбленими спеціями. Наприклад, половину продукту можна обсипати паприкою.
7. Для іншої половини можна використовувати чорний мелений перець.
8. Готове сало зі спеціями охолоджуємо в морозильнику, нарізаємо і подаємо до столу!