Як зварити манну кашу на молоці – 10 рецептів приготування з пропорціями на 1 літр, на 2 порції

Манна каша на молоці – це символ дитинства. Каша корисна і легка у приготуванні, головне взяти інгредієнти в правильному кількості. Як приготувати кашу, ви дізнаєтеся з наших докладних 10 рецептів.

Як зварити манну кашу на молоці – пропорції на 1 літр

найпростіша каша, яку можна приготувати на сніданок. Однак і тут є свої нюанси. Як уникнути утворення грудочок і зробити кашу досить густий, ми розповімо в цьому рецепті.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Манна крупа 100 гр.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Молоко коров’яче 1 л
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Щоб зварити смачну манну кашу на молоці, відміряйте всі необхідні інгредієнти.
  2. В каструлю з товстим дном влийте молоко і поставте її на плиту.
  3. Всипте в каструлю з молоком цукор і щіпку солі.
  4. У ще прохолодне молоко всипте манну крупу. Поки нагрівається молоко, постійно помішуйте кашу.
  5. У процесі варіння каша буде загусати. Після кипіння, проваріть кашу 1-2 хвилини і вимикайте вогонь. За бажанням додайте манну кашу шматочок вершкового масла.

Приємного апетиту!

Як зварити рідку манну кашу на молоці на 2 порції?

Манну кашу варити легко, найчастіше її подають на сніданок. Це перша каша, яку починають давати дітям, вона смачна і поживна.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Молоко – 2 склянки
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Крупа манна – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуйте молоко, манку, цукор і сіль в необхідних пропорціях.

2. У каструлю влийте молоко, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

3. У кипляче молоко всипте манну крупу. Крупу всипайте тоненькою цівкою і відразу перемішуйте, так ви уникнете утворення грудок.

4. Додайте в кашу цукор, перемішайте, накрийте каструлю кришкою і залиште на 10 хвилин.

5. Готову кашу розкладіть по тарілках, додайте вершкове масло і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Класична манна каша на молоці без грудочок

За класичним рецептом манну кашу варять на молоці. Це ніжна і поживна каша, яку готують найчастіше для дітей. Щоб каша вийшла однорідною і без грудок, скористайтеся цим рецептом.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Молоко – 300 мл
  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте молоко і поставте його на вогонь.

2. Додайте в молоко цукор і сіль, перемішайте.

3. Потім додайте в каструлю манну крупу. Крупу всипайте частинами і відразу перемішуйте.

4. Доведіть кашу до кипіння, вона почне загусати. Дайте покипіти 0,5-1 хвилину і знімайте з вогню.

5. Накрийте каструлю кришкою і дайте манної каші постояти 5-10 хвилин. Потім подавайте на стіл, додавши в тарілки по невеликому шматочку вершкового масла.

Приємного апетиту!

Манна каша на молоці та воді

Максимум користі і мінімум калорій. Ще більш легкий варіант – це манка на воді і молоці, а замість вершкового масла можна додати в кашу варення або перетерті ягоди.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 1-2.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 2,5 ст. ложки
  • Молоко – 1 склянка
  • Вода – 0,5 склянки
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Воду і молоко влити в каструлю, доведіть суміш до кипіння.

2. Додайте в каструлю цукор і сіль.

3. Потім зменшіть вогонь до мінімального і тонкою цівкою всипте в каструлю манну крупу.

4. Постійно помішуючи кашу доведіть її до кипіння. Кип’ятіть пару хвилин, потім зніміть каструлю з вогню і дайте манці настоятися під кришкою 5-7 хвилин.

5. Готову кашу розкладіть по тарілках і додайте варення за смаком.

Приємного апетиту!

Пропорції молочної манної каші середньої густоти

Оригінальний рецепт смачної манної каші. За цим пропорціям у вас вийде каша середньої густоти без грудочок.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 3-4.

Склад:

  • Молоко – 400 мл
  • Вода – 400 мл
  • Манка – 8 ст. л.
  • Цукор – 40 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі інгредієнти за списком.

2. У каструлю влийте молоко і воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Далі додайте цукор, сіль і ванілін, перемішайте і зменшіть вогонь.

3. Тонкою цівкою всипте манну крупу в кипляче молоко, варіть 2-3 хвилини при слабкому кипінні, постійно помішуючи.

4. Потім зніміть каструлю з вогню і дайте каші настоятися під кришкою 5 хвилин.

5. Манну кашу розкладіть по тарілках, додайте вершкове масло і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Манна каша на склянку молока з цукром

Любов до манної каші приходить з віком. Ця каші не тільки має ніжний смак, але містить корисні вуглеводи і легкозасвоюваний білок. Тому вона ідеально підходить для сніданку.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Молоко – 1 склянка
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – для подачі.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте молоко, поставте його на вогонь і доведіть до кипіння.

2. В окремій ємності змішайте манну крупу і цукор. отриману суміш всипте в молоко.

3. Додайте щіпку солі, перемішайте і готуйте кашу 5 хвилин при слабкому кипінні, постійно помішуючи.

4. Прикрийте каструлю кришкою, зніміть з вогню і залиште на пару хвилин.

5. Готову кашу викладіть в тарілку, додайте вершкове масло і фрукти за смаком.

Приємного апетиту!

Як зварити манну кашу на молоці в мультиварці?

Манна каша в мультиварці виходить дуже смачною і ніжною. Такий сніданок з задоволенням будуть їсти і дорослі і діти.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 3-4.

Склад:

  • Молоко – 350 мл
  • Вода – 350 мл
  • Крупа манна – 70 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Ванілін – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Ягоди – для подачі.

Процес приготування:

1. У чашу мультиварки влийте молоко і воду. Увімкніть режим «Молочна каша» або «Каша», доведіть суміш молока і води до кипіння.

2. У киплячу масу додайте манну крупу.

3. Постійно помішуйте кашу силіконової лопаткою, варіть 5 хвилин.

4. Потім додайте цукор і ванілін, перемішайте і вимкніть мультиварку.

5. Кашу розкладіть по тарілках, додайте масло і ягоди за смаком.

Приємного апетиту!

Молочна манна каша з грудочками

На смак і колір товаришів немає. Не всім подобається однорідна манна каша, багато воліють манку саме з грудочками. Для приготування «неправильної» каші вам стане в нагоді цей рецепт.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 1-2.

Інгредієнти:

  • Молоко – 2 склянки
  • Крупа манна – 4 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте молоко, додайте сіль і цукор. Поставте каструлю на вогонь і доведіть молоко до кипіння.

2. У кипляче молоко всипте манну крупу. Ложку з манкою опускайте прямо в кипляче молоко, крупа відразу ж буде збиратися в грудочки.

3. Проваріть кашу 1,5-2 хвилини і готово, можна розкладати її по тарілках.

4. Каша виходить середньої густоти з м’якими грудочками.

5. За своїм смаком можна додати свіжі ягоди і трохи вершкового масла.

Приємного апетиту!

Густа манна каша — пропорції молока і манки

Смачна каша для ситного сніданку за кілька хвилин. Манна крупа багата білками і вуглеводами, вона ідеальна для початку дня. З її приготуванням зможе впорається кожен початківець кулінар.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Молоко – 400 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У каструлю відповідного розміру влийте молоко.

2. У молоко додайте сіль і цукор.

3. В холодне молоко всипте манку і поставте каструлю на вогонь. Варіть кашу, постійно помішуючи.

4. У процесі варіння каша буде стає густішим. Варіть її 1-2 хвилини після кипіння. Потім дайте постояти 5 хвилин під кришкою.

5. Правильно приготована каша виходить густий і не має грудок. Подавайте її з вершковим маслом.

Приємного апетиту!

Манна каша на сухому молоці

Не впадайте у відчай, якщо з ранку хочеться приготувати манну кашу, а в холодильнику не виявилося молока. Замінити його можна сухим. Каша виходить не менш смачною і корисною.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнт и:

  • Молоко сухе незбиране – 5 ст. л.
  • Вода – 500 мл
  • Крупа манна – 1/3 склянки
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

1. Всипте В каструлю сухе молоко.

2. До сухого молока додайте манну крупу, сіль і цукор.

3. Далі влийте холодну воду і перемішайте інгредієнти блендером.

4. Каструлю поставте на повільний вогонь, постійно помішуючи, доведіть кашу до кипіння. Вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і залиште на 5 хвилин.

5. Готову кашу розкладіть по тарілках, додайте вершкове масло і фрукти за смаком.

Приємного апетиту!