Манна каша на молоці – це символ дитинства. Каша корисна і легка у приготуванні, головне взяти інгредієнти в правильному кількості. Як приготувати кашу, ви дізнаєтеся з наших докладних 10 рецептів.
Як зварити манну кашу на молоці – пропорції на 1 літр
найпростіша каша, яку можна приготувати на сніданок. Однак і тут є свої нюанси. Як уникнути утворення грудочок і зробити кашу досить густий, ми розповімо в цьому рецепті.
Інгредієнти на
4 порц.
- Манна крупа 100 гр.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Молоко коров’яче 1 л
- Сіль 1 щіпка
Процес приготування:
- Щоб зварити смачну манну кашу на молоці, відміряйте всі необхідні інгредієнти.
- В каструлю з товстим дном влийте молоко і поставте її на плиту.
- Всипте в каструлю з молоком цукор і щіпку солі.
- У ще прохолодне молоко всипте манну крупу. Поки нагрівається молоко, постійно помішуйте кашу.
- У процесі варіння каша буде загусати. Після кипіння, проваріть кашу 1-2 хвилини і вимикайте вогонь. За бажанням додайте манну кашу шматочок вершкового масла.
Приємного апетиту!
Як зварити рідку манну кашу на молоці на 2 порції?
Манну кашу варити легко, найчастіше її подають на сніданок. Це перша каша, яку починають давати дітям, вона смачна і поживна.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Молоко – 2 склянки
- Цукор – 3 ст. л.
- Крупа манна – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуйте молоко, манку, цукор і сіль в необхідних пропорціях.
2. У каструлю влийте молоко, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
3. У кипляче молоко всипте манну крупу. Крупу всипайте тоненькою цівкою і відразу перемішуйте, так ви уникнете утворення грудок.
4. Додайте в кашу цукор, перемішайте, накрийте каструлю кришкою і залиште на 10 хвилин.
5. Готову кашу розкладіть по тарілках, додайте вершкове масло і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Класична манна каша на молоці без грудочок
За класичним рецептом манну кашу варять на молоці. Це ніжна і поживна каша, яку готують найчастіше для дітей. Щоб каша вийшла однорідною і без грудок, скористайтеся цим рецептом.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Молоко – 300 мл
- Крупа манна – 3 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – для подачі.
Процес приготування:
1. У каструлю влийте молоко і поставте його на вогонь.
2. Додайте в молоко цукор і сіль, перемішайте.
3. Потім додайте в каструлю манну крупу. Крупу всипайте частинами і відразу перемішуйте.
4. Доведіть кашу до кипіння, вона почне загусати. Дайте покипіти 0,5-1 хвилину і знімайте з вогню.
5. Накрийте каструлю кришкою і дайте манної каші постояти 5-10 хвилин. Потім подавайте на стіл, додавши в тарілки по невеликому шматочку вершкового масла.
Приємного апетиту!
Манна каша на молоці та воді
Максимум користі і мінімум калорій. Ще більш легкий варіант – це манка на воді і молоці, а замість вершкового масла можна додати в кашу варення або перетерті ягоди.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 1-2.
Інгредієнти:
- Крупа манна – 2,5 ст. ложки
- Молоко – 1 склянка
- Вода – 0,5 склянки
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Воду і молоко влити в каструлю, доведіть суміш до кипіння.
2. Додайте в каструлю цукор і сіль.
3. Потім зменшіть вогонь до мінімального і тонкою цівкою всипте в каструлю манну крупу.
4. Постійно помішуючи кашу доведіть її до кипіння. Кип’ятіть пару хвилин, потім зніміть каструлю з вогню і дайте манці настоятися під кришкою 5-7 хвилин.
5. Готову кашу розкладіть по тарілках і додайте варення за смаком.
Приємного апетиту!
Пропорції молочної манної каші середньої густоти
Оригінальний рецепт смачної манної каші. За цим пропорціям у вас вийде каша середньої густоти без грудочок.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 3-4.
Склад:
- Молоко – 400 мл
- Вода – 400 мл
- Манка – 8 ст. л.
- Цукор – 40 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванілін – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі інгредієнти за списком.
2. У каструлю влийте молоко і воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Далі додайте цукор, сіль і ванілін, перемішайте і зменшіть вогонь.
3. Тонкою цівкою всипте манну крупу в кипляче молоко, варіть 2-3 хвилини при слабкому кипінні, постійно помішуючи.
4. Потім зніміть каструлю з вогню і дайте каші настоятися під кришкою 5 хвилин.
5. Манну кашу розкладіть по тарілках, додайте вершкове масло і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Манна каша на склянку молока з цукром
Любов до манної каші приходить з віком. Ця каші не тільки має ніжний смак, але містить корисні вуглеводи і легкозасвоюваний білок. Тому вона ідеально підходить для сніданку.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 1.
Інгредієнти:
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Молоко – 1 склянка
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло вершкове – для подачі.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. У каструлю влийте молоко, поставте його на вогонь і доведіть до кипіння.
2. В окремій ємності змішайте манну крупу і цукор. отриману суміш всипте в молоко.
3. Додайте щіпку солі, перемішайте і готуйте кашу 5 хвилин при слабкому кипінні, постійно помішуючи.
4. Прикрийте каструлю кришкою, зніміть з вогню і залиште на пару хвилин.
5. Готову кашу викладіть в тарілку, додайте вершкове масло і фрукти за смаком.
Приємного апетиту!
Як зварити манну кашу на молоці в мультиварці?
Манна каша в мультиварці виходить дуже смачною і ніжною. Такий сніданок з задоволенням будуть їсти і дорослі і діти.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 3-4.
Склад:
- Молоко – 350 мл
- Вода – 350 мл
- Крупа манна – 70 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Ванілін – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Ягоди – для подачі.
Процес приготування:
1. У чашу мультиварки влийте молоко і воду. Увімкніть режим «Молочна каша» або «Каша», доведіть суміш молока і води до кипіння.
2. У киплячу масу додайте манну крупу.
3. Постійно помішуйте кашу силіконової лопаткою, варіть 5 хвилин.
4. Потім додайте цукор і ванілін, перемішайте і вимкніть мультиварку.
5. Кашу розкладіть по тарілках, додайте масло і ягоди за смаком.
Приємного апетиту!
Молочна манна каша з грудочками
На смак і колір товаришів немає. Не всім подобається однорідна манна каша, багато воліють манку саме з грудочками. Для приготування «неправильної» каші вам стане в нагоді цей рецепт.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 1-2.
Інгредієнти:
- Молоко – 2 склянки
- Крупа манна – 4 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У каструлю влийте молоко, додайте сіль і цукор. Поставте каструлю на вогонь і доведіть молоко до кипіння.
2. У кипляче молоко всипте манну крупу. Ложку з манкою опускайте прямо в кипляче молоко, крупа відразу ж буде збиратися в грудочки.
3. Проваріть кашу 1,5-2 хвилини і готово, можна розкладати її по тарілках.
4. Каша виходить середньої густоти з м’якими грудочками.
5. За своїм смаком можна додати свіжі ягоди і трохи вершкового масла.
Приємного апетиту!
Густа манна каша — пропорції молока і манки
Смачна каша для ситного сніданку за кілька хвилин. Манна крупа багата білками і вуглеводами, вона ідеальна для початку дня. З її приготуванням зможе впорається кожен початківець кулінар.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Молоко – 400 мл
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У каструлю відповідного розміру влийте молоко.
2. У молоко додайте сіль і цукор.
3. В холодне молоко всипте манку і поставте каструлю на вогонь. Варіть кашу, постійно помішуючи.
4. У процесі варіння каша буде стає густішим. Варіть її 1-2 хвилини після кипіння. Потім дайте постояти 5 хвилин під кришкою.
5. Правильно приготована каша виходить густий і не має грудок. Подавайте її з вершковим маслом.
Приємного апетиту!
Манна каша на сухому молоці
Не впадайте у відчай, якщо з ранку хочеться приготувати манну кашу, а в холодильнику не виявилося молока. Замінити його можна сухим. Каша виходить не менш смачною і корисною.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнт и:
- Молоко сухе незбиране – 5 ст. л.
- Вода – 500 мл
- Крупа манна – 1/3 склянки
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Всипте В каструлю сухе молоко.
2. До сухого молока додайте манну крупу, сіль і цукор.
3. Далі влийте холодну воду і перемішайте інгредієнти блендером.
4. Каструлю поставте на повільний вогонь, постійно помішуючи, доведіть кашу до кипіння. Вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і залиште на 5 хвилин.
5. Готову кашу розкладіть по тарілках, додайте вершкове масло і фрукти за смаком.
Приємного апетиту!