Як зварити розсипчасту гречку на воді в каструлі – 6 рецептів з покроковими фото

Як правильно приготувати зелену гречку?

Зелена гречка володіє унікальними смаковими і корисними якостями, з-за цього вона так популярна серед прихильників правильного харчування. Таку гречку рекомендують їсти без солі і приправ, в неї можна додавати овочі або фрукти.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3-4.

Склад:

  • Гречка зелена – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Молоко – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

1. 1. Гречану крупу переберіть і промийте.

2. У каструлю влийте воду. Коли вона закипить, всипте гречку.

3. Варіть гречку на повільному вогні. Після того, як вода майже повністю википить, додайте сіль за смаком.

4. Далі влийте молоко, перемішайте.

5. Коли гречана каша добре загусне, додайте вершкове масло і закрийте каструлю кришкою.

6. Смачна і корисна каша готова.

Приємного апетиту!