Яловичина тушкована – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати смачну тушковану яловичину з чорносливом?

Тушкована яловичина з чорносливом володіє незвичайним смаком і виходить дуже м’якою і соковитою. Готується вона досить просто, так що впоратися з таким рецептом зможе навіть початківець кулінар. Для гасіння найкраще підійде товстостінна каструля або чавунець.

Час готування: 4 ч.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Яловичина – 1200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Часник – 3 зубчики
  • Морква – 300 гр.
  • Чорнослив – 200 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Вода – 400 мл
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі інгредієнти. М’ясо промиваємо й обсушуємо, часник, морква і цибуля вимиваємо і чистимо.

2. Складаємо в каструлю вершкове масло.

3. Нарізаємо яловичину невеликими кубиками.

4. Обсмажуємо м’ясо на сковороді до золотистої скоринки.

5. Додаємо яловичину в каструлю.

6. Нарізаємо цибулю четвертинками і пасеруємо на сковороді до золотистого кольору, після чого перекладаємо його до м’яса.

7. Моркву нарізаємо великими шматочками.

8. Моркву пасеруємо протягом 10 хвилин.

9. Додаємо до моркви томатну пасту і заливаємо її водою. Додаємо перець за смаком.

10. Гарненько перемішуємо, тушкуємо близько 3 хвилин і перекладаємо в каструлю.

11. Гарненько перемішуємо вміст каструлі. Доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і залишаємо яловичину тушкуватися протягом 2 годин.

12. Чорнослив замочуємо на 15 хвилин, після чого промиваємо його в холодній воді і додаємо в каструлю до м’яса. Також додаємо подрібнений часник, лавровий лист і перець горошком. Солимо страву за смаком.

13. Перемішуємо всі інгредієнти і тушкуємо страву ще 2 години, при необхідності доливаючи окріп.

14. Готову яловичину можна подавати з гарніром, так і без. Приємного апетиту!