Як приготувати смачну тушковану яловичину з чорносливом?
Тушкована яловичина з чорносливом володіє незвичайним смаком і виходить дуже м’якою і соковитою. Готується вона досить просто, так що впоратися з таким рецептом зможе навіть початківець кулінар. Для гасіння найкраще підійде товстостінна каструля або чавунець.
Час готування: 4 ч.
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Яловичина – 1200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 400 гр.
- Часник – 3 зубчики
- Морква – 300 гр.
- Чорнослив – 200 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Вода – 400 мл
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо всі інгредієнти. М’ясо промиваємо й обсушуємо, часник, морква і цибуля вимиваємо і чистимо.
2. Складаємо в каструлю вершкове масло.
3. Нарізаємо яловичину невеликими кубиками.
4. Обсмажуємо м’ясо на сковороді до золотистої скоринки.
5. Додаємо яловичину в каструлю.
6. Нарізаємо цибулю четвертинками і пасеруємо на сковороді до золотистого кольору, після чого перекладаємо його до м’яса.
7. Моркву нарізаємо великими шматочками.
8. Моркву пасеруємо протягом 10 хвилин.
9. Додаємо до моркви томатну пасту і заливаємо її водою. Додаємо перець за смаком.
10. Гарненько перемішуємо, тушкуємо близько 3 хвилин і перекладаємо в каструлю.
11. Гарненько перемішуємо вміст каструлі. Доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і залишаємо яловичину тушкуватися протягом 2 годин.
12. Чорнослив замочуємо на 15 хвилин, після чого промиваємо його в холодній воді і додаємо в каструлю до м’яса. Також додаємо подрібнений часник, лавровий лист і перець горошком. Солимо страву за смаком.
13. Перемішуємо всі інгредієнти і тушкуємо страву ще 2 години, при необхідності доливаючи окріп.
14. Готову яловичину можна подавати з гарніром, так і без. Приємного апетиту!