Яловичина, запечена у фользі в духовці – 8 рецептів соковитою і мякою яловичини з покроковим фото

Яловичина, запечена у фользі в духовці – неймовірно смачне і поживне частування для вашого домашнього або святкового столу. Таке м’ясо порадує соковитістю, ніжністю і дивним ароматом. Подавайте до столу зі свіжими овочами або вашими улюбленими гарнірами. Для приготування у фользі в духовці використовуйте перевірені рецепти з нашої збірки.

М’яка і соковита яловичина, запечена цілим шматком у фользі

Щоб смачно приготувати яловичину, не обов’язково володіти спеціальними навичками. М’ясо можна приготувати в духовці або на багатті. Сьогодні я хочу поділитися рецептом неймовірно м’якою і соковитою яловичини, запеченої у фользі. Ніжне блюдо можна приготувати на святковий стіл в якості основного блюда.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловичина 800 гр.
  • Спеції для яловичини за смаком
  • Сіль за смаком
  • Тархун за смаком
  • М’ята свіжа-за смаком
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Сало свиняче 50 гр.
  • Чорнослив 100 гр. без кісточки

Процес приготування:

  1. Як запекти соковиту яловичину у фользі в духовці? М’ясо добре промийте і обсушити паперовими рушниками, очистіть від плівок. Часник очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими скибочками. Сало також наріжте тонкими скибочками.
  2. Візьміть тонкий ніж і зробіть глибокі проколи по всій поверхні яловичини. М’ясо нашпигуйте салом і часником. М’ясо натріть сіллю і спеціями. Яловичину покладіть в ємність, і оберніть харчовою плівкою, поставте в холодильник приблизно на 1,5-2 години.
  3. На дно форми, в якій будете запікати м’ясо, викладіть фольгу у кілька шарів. Потім викладіть яловичину. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями. Тархун, м’яту і чорнослив промийте і обсушіть. На м’ясо викладіть зелень, чорнослив і ріпчасту цибулю.
  4. Щільно упакуйте яловичину у фольгу, загорнувши її в декілька шарів. Слідкуйте за тим, щоб усе було герметично. Форму поставте в духовку і запікайте м’ясо 15 хвилин при максимальній температурі. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і запікайте яловичину 60 хвилин.
  5. За закінчення часу розгорніть фольгу і перевірте готовність яловичини. М’яку і соковиту яловичину, запечену цілим шматком у фользі, викладіть на блюдо і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Ніжна буженина з яловичини, запечена у фользі в духовці

Сьогодні я хочу поділитися чудовим рецептом шикарною ніжною буженини з яловичини, запеченої у фользі в духовці. Процес приготування буженини займе достатню кількість часу, але повірте, це того варто. Буженину подають в якості холодної закуски. Приготуйте, і ви отримаєте незабутнє задоволення!

Час готування: 6 годин 35 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг
  • Трави прованські – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Гірчиця – 3 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сік лимонний – 50 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Приготуйте маринад. У невеликій ємності змішайте гірчицю, сіль, прованські трави, рослинне масло, лимонний сік і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

2. Яловичину добре вимийте і обсушіть паперовими рушниками, очистіть від плівок. М’ясо натріть приготовленим маринадом. Яловичину покладіть в ємність, і оберніть харчовою плівкою, поставте в холодильник приблизно на 1,5-2 години.

3. На дно форми, в якій будете запікати м’ясо, викладіть фольгу у кілька шарів. Потім викладіть яловичину.

4. Щільно упакуйте яловичину у фольгу, загорнувши її в декілька шарів. Простежте за тим, щоб усе було герметично. Форму поставте в духовку і запікайте м’ясо 45 хвилин при максимальній температурі. Потім вимкніть духовку і залиште м’ясо відпочити на 4 години, не відкриваючи її.

5. Після закінчення часу розгорніть фольгу.

6. Ніжну буженину з яловичини, запечену у фользі в духовці, наріжте тонкими скибочками, викладіть на блюдо і подавайте на стіл. Додатково можна подати соус. Буженина відмінно поєднується з вершково-грибним соусом.

Приємного апетиту!

Соковита яловичина, запечена з овочами у фользі

Хочу поділитися ще одним рецептом прекрасного і простого у приготуванні гарячого блюда. Соковита яловичина, запечена з овочами у фользі, чудово буде виглядати на сімейному святі чи дружньому обіді. Блюдо виходить ніжним і яскравим.

Час готування: 1 година 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Спеції – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Баклажани – 200 гр.
  • Помідори – 150 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Картопля – 150 г
  • Перець болгарський – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Вино червоне сухе – 150 мл
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Яловичину вимийте, обсушіть і наріжте кубиками. Ріпчасту цибулю очистіть. Моркву і картоплю вимийте, очистіть овочечисткою. Баклажани, зелень і помідори вимийте. Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини. Овочі крупно наріжте, а зелень подрібніть.

2. Підготовлені інгредієнти викладіть в глибоку миску, додайте сіль, чорний мелений перець і спеції за смаком. Влийте рослинне масло і червоне сухе вино. Гарненько перемішайте.

3. На дно форми, в якій будете запікати страву, викладіть фольгу у кілька шарів. Потім викладіть яловичину з овочами.

4. Щільно упакуйте у фольгу, загорнувши у кілька шарів. Слідкуйте за тим, щоб усе було герметично. Форму поставте в духовку і запікайте блюдо 60-70 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Після закінчення часу розгорніть фольгу. Ніжну і соковиту яловичину, запечену з овочами у фользі, викладіть на блюдо і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати м’яку яловичину з картоплею в духовці?

Із задоволенням хочу порекомендувати апетитний, смачний і простий у приготуванні рецепт надзвичайно м’якої яловичини з картоплею, приготовленої в духовці. Гаряче блюдо чудово підійде на святковий сімейний обід або вечерю. Блюдо виходить ситним і ароматним.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Спеції – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Картопля – 200 гр.
  • Масло рослинне – для змазування форми
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Яловичину добре вимийте і обсушіть паперовими рушниками, очистіть від плівок, наріжте невеликими шматочками, можна злегка відбити молотком. Посоліть, додайте спеції і чорний мелений перець за смаком. Добре втерти в м’ясо.

2. Картоплю вимийте, очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Очищену картоплю наріжте тонкими скибочками і посоліть.

3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими півкільцями.

4. Дно і стінки форми, в якій будете запікати страву, змастіть рослинною олією. Потім викладіть яловичину. Наступним шаром викладіть цибулю. Рівномірно розподіліть картопля по всій поверхні. Форму поставте в духовку і запікайте блюдо 50 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Після закінчення часу форму вийміть з духовки. М’яку яловичину з картоплею, запечену в духовці, подавати на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування соковитих стейків з яловичини у фользі

Пропоную скористатися чудовим рецептом і приготувати соковиті стейки з яловичини у фользі. Блюдо відмінно підійде для смачного і ситного обіду. Процес приготування не забере у вас багато часу. Обов’язково приготуйте, і ви будете в захваті!

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Яловичина стейки – 500 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Розмарин – за смаком
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Яловичину добре вимийте і обсушіть паперовими рушниками, очистіть від плівок, наріжте скибочками завтовшки 1,5-2 сантиметри. Додайте сіль, чорний мелений перець і розмарин. Втирайте спеції у яловичину, полийте оливковою олією і залиште маринуватися на 20 хвилин.

2. Добре розігрійте Сковороду, покладіть підготовлену яловичину. Обсмажте з двох сторін до рівномірної золотистої скоринки на помірному вогні.

3. Деко застеліть фольгою викладіть обсмажені стейки яловичини. На кожен шматочок викладіть розм’якшене вершкове масло. Щільно упакуйте яловичину у фольгу, загорнувши її в декілька шарів. Помістіть деко в духовку і запікайте яловичину 15 хвилин при максимальному темпіратури.

4. Після закінчення часу розгорніть фольгу і перевірте готовність яловичини. Стейки яловичину, запечену у фользі, подавайте на стіл порційно з овочевим гарніром.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт мармурової яловичини, запеченої у фользі

Любителям м’ясних страв настійно рекомендую скористатися чудовим рецептом і приготувати мармурову яловичину, запечену у фользі. Яловичина виходить соковитою і ніжною, чудово підійде для святкового застілля або романтичної вечері.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • мармурова Яловичина – 450 гр.
  • Спеції – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Розмарин – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Цибуля зелена – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Підготуйте необхідну кількість мармурової яловичини.

2. Яловичину добре вимийте і обсушіть паперовими рушниками, очистіть від плівок. Додайте сіль, спеції і чорний мелений перець. Втирайте спеції у яловичину і залиште маринуватися на 20 хвилин.

3. Добре розігрійте Сковороду, налийте трохи олії, викладіть підготовлену яловичину і розмарин. Обсмажте з двох сторін до рівномірної золотистої скоринки на помірному вогні.

4. Кожен шматочок викладіть на фольгу. Щільно упакуйте яловичину у фольгу, загорнувши її в декілька шарів. Помістіть в духовку і запікайте м’ясо 20 хвилин при максимальній температурі.

5. Після закінчення часу розгорніть фольгу і перевірте готовність яловичини. Мармурову яловичину, запечену у фользі, подавайте на стіл порційно.

6. Додатково прикрасити подрібненою зеленою цибулею.

Приємного апетиту!

Ніжна яловичина з чорносливом, запечена в духовці

Сьогодні хочу запропонувати приготувати незвичайне яскраве блюдо. Апетитна ніжна яловичина з чорносливом, приготована в фользі, доставить вам незабутнє задоволення. Чудовий варіант для святкового торжества або сімейного застілля.

Час готування: 1 година 50 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг
  • Спеції – за смаком
  • соєвий Соус – 100 мл
  • Мед – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Чорнослив без кісточки – 100 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Гірчиця їдальня – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Приготуйте маринад. У глибоку ємність налийте соєвий соус, рослинна олія, лимонний сік, додайте мед, спеції і столову гірчицю. Ретельно перемішайте віночком до однорідної консистенції.

2. Яловичину добре вимийте і обсушіть паперовими рушниками, очистіть від плівок. Візьміть тонкий ніж і зробіть глибокі надрізи по всій поверхні яловичини.

3. Яловичину викладіть в приготований маринад і залиште маринуватися на 20 хвилин, затягнувши харчовою плівкою.

4. Чорнослив переберіть, промийте під проточною водою або залийте окропом, після чого обсушити паперовими рушниками.

5. Часник очистіть від лушпиння і промийте. 3. На дно форми, в якій будете запікати м’ясо, викладіть фольгу у кілька шарів. Потім викладіть яловичину. Надрізи заповніть чорносливом і часником.

6. Щільно упакуйте яловичину у фольгу, загорнувши її в декілька шарів. Слідкуйте за тим, щоб усе було герметично.

7. Форму поставте в духовку і запікайте м’ясо 60-70 хвилин при температурі 200 градусів.

8. Після закінчення часу розгорніть фольгу і перевірте готовність яловичини. І підрум’яньте яловичину ще 10 хвилин.

9. Ніжну яловичину з чорносливом, запечену у фользі, подавайте на стіл порційно зі свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!

Соковита і дуже смачна яловичина з гірчицею в фользі

Сьогодні хочу поділитися надзвичайно апетитним і в той же час дуже простим рецептом яловичини з гірчицею, приготовленої в фользі. Блюдо виходить ніжним і соковитим. Відмінний варіант для ситної вечері.

Час приготування: 3 години 10 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 600 гр.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Гірчиця їдальня – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Яловичину добре вимийте і обсушіть паперовими рушниками, очистіть від плівок.

2. Часник очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими скибочками. Тонким ножем зробіть глибокі проколи по всій поверхні яловичини. М’ясо нашпигуйте часником.

3. М’ясо натріть сіллю і чорним меленим перцем. Додайте столову гірчицю і оливкове масло.

4. Гарненько натріть яловичину.

5. Ємність закрийте кришкою і поставте в холодильник приблизно на 1,5-2 години.

6. На дно форми, в якій будете запікати м’ясо, викладіть фольгу у кілька шарів. Потім викладіть яловичину.

7. Щільно упакуйте яловичину у фольгу, загорнувши її в декілька шарів. Слідкуйте за тим, щоб усе було герметично. Форму поставте в духовку і запікайте м’ясо при температурі 200 градусів до 60 хвилин.

8. Після закінчення часу розгорніть фольгу і перевірте готовність яловичини. Ніжну і соковиту яловичину з гірчицею, запечену у фользі, викладіть на блюдо, наріжте скибочками і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!