Юшка з голови і хвоста форелі – 5 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Як приготувати справжню юшку з голови і хвоста форелі з пшоном?

Ситна і смачна юшка, яка виходить досить доступним варіантом через використання голови і хвоста риби. У даному рецепті для загущення бульйону використовується як картоплю, так і пшоно, що приємно різноманітить смак супу.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

Для бульйону:

  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Селера стеблової – 3 гілки
  • Стебла петрушки – 1 пучок
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Вода – 2 л

Для юшки:

  • Голови і хвости форелі – 1200 гр.
  • Пшоно – 3 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Селера – 1 гілка
  • Петрушка – ½ пучка
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошком – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо необхідні продукти.

2. Приступаємо до виготовлення овочевого бульйону. Крупно нарізаємо моркву і селеру, очищаємо картоплю і цибулю. Встромляємо в цибулину гвоздику. Стебла петрушки згортаємо і пов’язуємо ниткою.

3. Наливаємо в каструлю холодну воду і накладаємо овочі.

4. Доводимо воду до кипіння і варимо на тихому вогні приблизно півгодини. Овочі, крім картоплі, можна викинути або використовувати для будь-якого іншого блюда. Картопля ж розминаємо в пюре і закладаємо назад в бульйон.

5. Ставимо каструлю з бульйоном на маленький вогонь. Поки він нагрівається, промиваємо в проточній воді пшоно і чистимо картоплю для юшки. Очищену картоплю нарізаємо великими кубиками.

6. Нарізаємо моркву півколами і подрібнюємо ножем петрушку з селерою.

7. Накладаємо в бульйон картоплю, через 5 хвилин додаємо пшоно і рибу з лавровим листом. За смаком засипаємо перець горошком. Через 15 хвилин додаємо моркву і томатну пасту. Потім через 5 хвилин кладемо зелень і вимикаємо плиту. Накриваємо вуха кришкою і даємо настоятися близько 10 хвилин.

8. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!