Юшка з пшона – 6 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Ароматна юшка з щуки з пшоном в домашніх умовах

Юшка з щуки – дуже смачне і ситне блюдо, яке бажано готувати на природі і з свіжого улову особисто рибаком. Однак і в домашніх умовах можна приготувати не менш смачне блюдо. Головне — знати ідеальний рецепт приготування юшки.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Кількість порцій – 4-5.

Склад:

  • Щука (голови, хвости) – 400 гр.
  • Пшоно – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для приготування юшки нам потрібні щучі голови і хвости. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені частини. Їх потрібно промити, щоб при варінні утворювалося менше піни.

2. Ставимо на середній вогонь каструлю з водою. Після закипання солимо воду і опускаємо в неї шматочки щуки.

3. Поки готується щука ми можемо почистити овочі. Кубиками нарізаємо картоплю. Не раджу дрібнити, так як занадто маленькі шматочки можуть розваритися і перетворитися на кашу. Натираємо на крупній тертці моркву.

4. А ось цибуля краще порізати дрібно.

5. Після того, як щука буде готова, потрібно злити бульйон. Для цього беремо другу каструлю і виливаємо в неї вуха через сито.

6. Тепер каструлю з бульйоном знову ставимо на вогонь і додаємо пшоно з картоплею.

7. Коли вода знову закипіла, можемо додати цибулю і моркву. Варимо до готовності крупи.

8. В цей час відокремлюємо м’ясо від кісток риби і також відправляємо в каструлю варитися.

9. Щоб зробити смак більш багатим додаємо лавровий лист.

10. Також рекомендую приправити вуха сумішшю перців. Можна купити готову суміш, як зробила це я, а можна самостійно змішати різні види перців.

11. Подаючи до столу, можете прикрасити петрушкою або цілим шматочком щуки. Приємного апетиту!