Ароматна юшка з щуки з пшоном в домашніх умовах
Юшка з щуки – дуже смачне і ситне блюдо, яке бажано готувати на природі і з свіжого улову особисто рибаком. Однак і в домашніх умовах можна приготувати не менш смачне блюдо. Головне — знати ідеальний рецепт приготування юшки.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 20 хв.
Кількість порцій – 4-5.
Склад:
- Щука (голови, хвости) – 400 гр.
- Пшоно – 200 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Суміш перців – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Для приготування юшки нам потрібні щучі голови і хвости. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені частини. Їх потрібно промити, щоб при варінні утворювалося менше піни.
2. Ставимо на середній вогонь каструлю з водою. Після закипання солимо воду і опускаємо в неї шматочки щуки.
3. Поки готується щука ми можемо почистити овочі. Кубиками нарізаємо картоплю. Не раджу дрібнити, так як занадто маленькі шматочки можуть розваритися і перетворитися на кашу. Натираємо на крупній тертці моркву.
4. А ось цибуля краще порізати дрібно.
5. Після того, як щука буде готова, потрібно злити бульйон. Для цього беремо другу каструлю і виливаємо в неї вуха через сито.
6. Тепер каструлю з бульйоном знову ставимо на вогонь і додаємо пшоно з картоплею.
7. Коли вода знову закипіла, можемо додати цибулю і моркву. Варимо до готовності крупи.
8. В цей час відокремлюємо м’ясо від кісток риби і також відправляємо в каструлю варитися.
9. Щоб зробити смак більш багатим додаємо лавровий лист.
10. Також рекомендую приправити вуха сумішшю перців. Можна купити готову суміш, як зробила це я, а можна самостійно змішати різні види перців.
11. Подаючи до столу, можете прикрасити петрушкою або цілим шматочком щуки. Приємного апетиту!