Юшка з пшона – 6 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Швидкий і простий рецепт домашньої юшки з коропа з пшоном

Зараз магазини пропонують величезний рибний асортимент, так що проблеми з пошуком нині популярної червоної риби для юшки навряд чи можуть виникнути. Питання в іншому. Ціна такої рибки аж надто велика. В такому положенні на виручку прийде більш доступний родич річковий еліти – короп.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Короп – 400 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Пшоно – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець горошком – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Починаємо процес приготування з риби. Якщо будете готувати з живого коропа, то його необхідно попередньо почистити, помити і нарізати великими шматками. Всі овочі очищаємо від шкірки.

2. Картоплю ріжемо на шматочки довільної форми. Перекладаємо в каструлю з водою і ставимо варитися на середній вогонь.

3. Очищену моркву також нарізаємо довільно.

4. Додаємо в бульйон моркву і слідом відправляємо цілу цибулину. Вона потрібна нам тільки на час варіння. Після її потрібно буде викинути.

5. Через 10 хвилин з моменту закипання води з овочами відправляємо в каструлю рибу і промите пшоно.

6. Настав час додати супу більш насичений смак: надаємо супу прокипіти ще 15 хвилин. Готову страву при подачі можемо прикрасити дрібно нарізаною зеленою цибулею. Пора кликати гостей до столу!