Швидкий і простий рецепт домашньої юшки з коропа з пшоном
Зараз магазини пропонують величезний рибний асортимент, так що проблеми з пошуком нині популярної червоної риби для юшки навряд чи можуть виникнути. Питання в іншому. Ціна такої рибки аж надто велика. В такому положенні на виручку прийде більш доступний родич річковий еліти – короп.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Короп – 400 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Пшоно – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець горошком – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Починаємо процес приготування з риби. Якщо будете готувати з живого коропа, то його необхідно попередньо почистити, помити і нарізати великими шматками. Всі овочі очищаємо від шкірки.
2. Картоплю ріжемо на шматочки довільної форми. Перекладаємо в каструлю з водою і ставимо варитися на середній вогонь.
3. Очищену моркву також нарізаємо довільно.
4. Додаємо в бульйон моркву і слідом відправляємо цілу цибулину. Вона потрібна нам тільки на час варіння. Після її потрібно буде викинути.
5. Через 10 хвилин з моменту закипання води з овочами відправляємо в каструлю рибу і промите пшоно.
6. Настав час додати супу більш насичений смак: надаємо супу прокипіти ще 15 хвилин. Готову страву при подачі можемо прикрасити дрібно нарізаною зеленою цибулею. Пора кликати гостей до столу!