Покроковий рецепт приготування юшки з горбуші з пшоном
З горбуші виходить дуже смачна і навариста юшка. Завдяки пшона і картоплі цей суп набуває незвичайний смак і навіть колір. Також у нього йде моркву, цибулю, сіль і перець.
Час приготування: 1 ч. 10 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Набір суповий з горбуші – 200 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Крупа пшоняна – 1-2 ст. л
- Морква – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста – 30 гр.
- Вода питна – 500 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Зелень свіжа – за смаком.
Процес приготування:
1. Розморожуємо суповий набір. Голову розрізаємо навпіл, а хребти ріжемо на більш дрібні частини.
2. Кладемо рибу в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь і чекаємо закипання. Знімаємо піну, зменшуємо вогонь і варимо під кришкою приблизно 10 хвилин.
3. Ретельно промиваємо пшоно під проточною водою. Якщо його не змити, то суп буде з гіркуватим смаком. Закидаємо в бульйон.
4. Картоплю чистимо, миємо й крупно нарізаємо.
5. Цибуля миємо, чистимо і ріжемо кубиком.
6. Очищену і помиту моркву ріжемо на півкола.
7. Щоб бульйон був більш прозорим, проціджуємо через сито або марлю. Цей етап не є обов’язковим, і його можна пропустити. Тепер відправляємо в каструлю всі нарізані овочі, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Накриваємо суп кришкою і варимо 10 хвилин.
8. Тепер знімаємо м’ясо зі звареного супового набору і відправляємо її в каструлю до овочів.
9. Додаємо сіль, чорний перець та інші приправи за смаком. Варимо ще 5 хвилин і вимикаємо вогонь.
10. Накриваємо каструлю кришкою і даємо настоятися 10 хвилин. Розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!