Юшка з щуки – 8 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Покроковий рецепт приготування юшки з горбуші з пшоном

З горбуші виходить дуже смачна і навариста юшка. Завдяки пшона і картоплі цей суп набуває незвичайний смак і навіть колір. Також у нього йде моркву, цибулю, сіль і перець.

Час приготування: 1 ч. 10 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Набір суповий з горбуші – 200 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Крупа пшоняна – 1-2 ст. л
  • Морква – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 30 гр.
  • Вода питна – 500 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Зелень свіжа – за смаком.

Процес приготування:

1. Розморожуємо суповий набір. Голову розрізаємо навпіл, а хребти ріжемо на більш дрібні частини.

2. Кладемо рибу в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь і чекаємо закипання. Знімаємо піну, зменшуємо вогонь і варимо під кришкою приблизно 10 хвилин.

3. Ретельно промиваємо пшоно під проточною водою. Якщо його не змити, то суп буде з гіркуватим смаком. Закидаємо в бульйон.

4. Картоплю чистимо, миємо й крупно нарізаємо.

5. Цибуля миємо, чистимо і ріжемо кубиком.

6. Очищену і помиту моркву ріжемо на півкола.

7. Щоб бульйон був більш прозорим, проціджуємо через сито або марлю. Цей етап не є обов’язковим, і його можна пропустити. Тепер відправляємо в каструлю всі нарізані овочі, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Накриваємо суп кришкою і варимо 10 хвилин.

8. Тепер знімаємо м’ясо зі звареного супового набору і відправляємо її в каструлю до овочів.

9. Додаємо сіль, чорний перець та інші приправи за смаком. Варимо ще 5 хвилин і вимикаємо вогонь.

10. Накриваємо каструлю кришкою і даємо настоятися 10 хвилин. Розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!