Як зварити наваристу юшку з сьомги з пшоном?
Цей рецепт сподобається всім любителям риби. Використовувати можна будь-яку частину риби: філе, голову або хвіст. Бульйон виходить насиченим, з приголомшливим рибним смаком і ароматом. А пшоняна крупа робить суп більш густим і поживним. Спробуйте цей рецепт будинку, щоб нагодувати свою сім’ю смачним і ситним обідом.
Час приготування – 45 хвилин
Час готування – 1 годину
Порції – 7
Інгредієнти:
- Сьомга – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Картопля – 4-5 шт.
- Пшенпро – 10 ст. л.
- Перець чорний горошок – за смаком
- лавровий Лист – 2-3 шт.
- Сіль – за смаком
- Кріп – 10 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 4 л
Процес приготування:
1. Ретельно вимийте рибу, очистіть її від луски і нутрощів. Зріжте голову і видаліть зябра і очі. Розріжте рибу на не дуже широкі скибочки. Складіть все в каструлю, в тому числі і голову з хвостом. Залийте холодною водою і відправте варитися. Доведіть до кипіння і зніміть піну, щоб бульйон не був мутним. Почистіть і промийте ріпчасту цибулю. Одну цибулину цілком покладіть в каструлю з рибою. Туди ж додайте лавровий лист, горошини перцю, посоліть. Варіть 20-25 хвилин.
2. В цей час очистіть від шкірки картоплю і моркву, промийте овочі під проточною водою. Наріжте моркву кружечками, а картопля – невеликими кубиками. Вимийте зелень і просушіть її паперовим рушником. Дрібно нарубаєте. Коли риба звариться, дістаньте її з бульйону. Для зручності використовуйте шумівку. Вийміть також варену цибулину, вона більше не знадобиться. Процідіть бульйон через дрібне сито, щоб видалити дрібні кісточки і решту луску. Поверніть бульйон на плиту і додайте нарізану картоплю.
3. Дрібно наріжте другу цибулину, відправте її на розігріту сковороду, змащену невеликою кількістю масла. Пасеруйте до прозорого кольору. Слідом додайте в сковороду моркву. Смажте до золотистого кольору цибулі. Коли картопля в каструлі буде наполовину готовий, додайте пасеровані овочі і перемішайте. Зменшіть вогонь і варіть при слабкому кипінні.
4. Розберіть рибу, відокремивши її від кісток і шкіри. Розділіть на невеликі шматочки. Додавайте її порційно в тарілки, коли будете подавати суп.
5. Пшоно промийте і додайте в суп за 10-15 хвилин до готовності. Варіть на невеликому вогні, поки крупа не буде готова. Зніміть юшку з вогню і всипте нарубану зелень. Накрийте кришкою і залиште настоюватися на 5 хвилин. Розкладіть шматочки риби по тарілках і розлийте суп. Подавайте гарячим.
Приємного апетиту!