Як приготувати сирні палички до пива?
Рецепт закуски, яка ідеально підійде до світлих сортів пива. Ніжна начинка з сиру в хрусткій паніровці точно сподобається шанувальникам смачних страв.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Сир – 700 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Борошно – 250-280 гр.
- Молоко – 15 мл
- Сухарі панірувальні – 150 гр.
- Масло соняшникове – 70-100 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Перець запашний мелений – 1 щіпка.
- Суміш трав (сушених) – 1-2 ч. л.
Процес приготування:
1. Нарізаємо сир паличками. Товщина не повинна перевищувати 1,5 сантиметра, приблизна довжина – 7-8 сантиметрів. Якщо ви любите темні сорти пива, сир краще вибирати більш солодкий, для світлих сортів підійде сир з нейтральним смаком.
2. Вбиваємо яйця в окрему миску. Вливаємо до них молоко й додаємо спеції (сухі трави, запашний і чорний перець, сіль).
3. Просіваємо необхідну кількість борошна через сито в окрему миску. Всипаємо борошно до яєць і молока. Замішуємо заготовку для кляру.
4. На окрему тарілку висипаємо панірувальні сухарі. Вмочуємо сирні палички спочатку в суміш з яєць, молока і муки. Потім обвалюють у панірувальних сухарях. Викладаємо заготовки в сковороду з заздалегідь розігрітою олією. Обсмажуємо до появи скоринки золотого кольору з обох сторін.
5. Викладаємо закуску на паперові рушники. Коли вбереться зайвий жир, перекладаємо палички на блюдо і подаємо до столу з соусами або доповнюємо зеленню за бажанням.
Приємного апетиту!