Заливний пиріг з капустою на сметані – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Як спекти заливний пиріг на сметані з капустою і фаршем?

Для пирога з фаршем підійде абсолютно будь-яке м’ясо куряче, яловиче, свиняче. Замість свіжої капусти можна використовувати квашену, тільки попередньо промити її, щоб пиріг не вийшов занадто кислим і солоним.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Фарш – 500 гр.
  • Сметана – 360 мл
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 340 гр.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. В окрему ємність перекладаємо готовий фарш. Солимо його. Включаємо плиту і ставимо на конфорку сковороду з рослинним маслом на розігрів. Через пару хвилин викладаємо на сковороду фарш. Обсмажуємо 15-20 хвилин.

2. Очищаємо цибулю та нарізаємо його як можна дрібніше. Капусту шаткуємо. На сусідню конфорку ставимо сковороду, додаємо масло і розігріваємо. Потім висипаємо цибулю. Обсмажуємо його пару хвилин. Відправляємо до цибулі капусту і тушкуємо до м’якості близько 20 хвилин.

3. Готовий фарш змішуємо з капустою і цибулею. Зменшуємо вогонь. Смажимо 10 хвилин. Посипаємо сіллю і перцем.

4. Замішуємо тісто. В окрему миску вбиваємо яйця, додаємо сметану і трохи солі. Перемішуємо інгредієнти.

5. В іншій ємності перемішуємо соду і борошно. Поступово вводимо суміш борошна і соди в яєчно-сметанную масу. Паралельно перемішуємо тісто до однорідності.

6. Включаємо духовку на розігрів. Виставляємо температуру 190 градусів. Заливаємо трохи тесту на деко, кладемо начинку і зверху покриваємо її залишками тіста (намагаємося поділити тісто на дві рівні частини). Відправляємо пиріг в духовку на 30 хвилин. Через півгодини дістаємо, охолоджуємо і подаємо до столу.

Приємного апетиту!