Як спекти заливний пиріг на сметані з капустою і фаршем?
Для пирога з фаршем підійде абсолютно будь-яке м’ясо куряче, яловиче, свиняче. Замість свіжої капусти можна використовувати квашену, тільки попередньо промити її, щоб пиріг не вийшов занадто кислим і солоним.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій: 1.
Склад:
- Фарш – 500 гр.
- Сметана – 360 мл
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 340 гр.
- Сіль – ½ ч. л.
- Сода – ½ ч. л.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. В окрему ємність перекладаємо готовий фарш. Солимо його. Включаємо плиту і ставимо на конфорку сковороду з рослинним маслом на розігрів. Через пару хвилин викладаємо на сковороду фарш. Обсмажуємо 15-20 хвилин.
2. Очищаємо цибулю та нарізаємо його як можна дрібніше. Капусту шаткуємо. На сусідню конфорку ставимо сковороду, додаємо масло і розігріваємо. Потім висипаємо цибулю. Обсмажуємо його пару хвилин. Відправляємо до цибулі капусту і тушкуємо до м’якості близько 20 хвилин.
3. Готовий фарш змішуємо з капустою і цибулею. Зменшуємо вогонь. Смажимо 10 хвилин. Посипаємо сіллю і перцем.
4. Замішуємо тісто. В окрему миску вбиваємо яйця, додаємо сметану і трохи солі. Перемішуємо інгредієнти.
5. В іншій ємності перемішуємо соду і борошно. Поступово вводимо суміш борошна і соди в яєчно-сметанную масу. Паралельно перемішуємо тісто до однорідності.
6. Включаємо духовку на розігрів. Виставляємо температуру 190 градусів. Заливаємо трохи тесту на деко, кладемо начинку і зверху покриваємо її залишками тіста (намагаємося поділити тісто на дві рівні частини). Відправляємо пиріг в духовку на 30 хвилин. Через півгодини дістаємо, охолоджуємо і подаємо до столу.
Приємного апетиту!