Запіканка з кабачків з фаршем – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Щоб запіканка не вийшла водянистою, кабачки після подрібнення на тертці солять і залишають на 10 хвилин, щоб овоч пустив сік. Спеції до кабачків можна додавати будь-які: вони додадуть пряний тонкий аромат досить прісної інгредієнта.

Соковита запіканка з кабачків з фаршем в духовці

Багато господинь губляться, коли урожай кабачків особливо вдався, і не знають, що з них можна приготувати. Виявилося, при правильному підході у виборі продуктів, з кабачками поєднуються практично все.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Кабачок 2 шт.
  • Свинячий фарш 350 гр.
  • Помідор 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сир 150 гр.
  • Сметана 120 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Петрушка 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Спеції для фаршу за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати запіканку з кабачків з фаршем в духовці? Спочатку очищаємо цибулю від лушпиння і плівок, злегка промиваємо його теплою водою. Висушуємо паперовим рушником і нарізаємо на невеликі кубики.
  2. У сковороду наливаємо трохи олії. Включаємо плиту і ставимо на конфорку сковороду з олією. Через 1-2 хвилини висипаємо в ємність цибулю і обсмажуємо його до м’якості близько трьох хвилин.
  3. Тепер викладаємо до цибулі фарш і перемішуємо інгредієнти. Обсмажуємо цибулю і фарш близько семи хвилин. Через 5 хвилин після початку смаження солимо продукти і додаємо до них спеції.
  4. Кабачки гарненько промиваємо і гострим ножем зрізаємо шкірку. Нарізаємо кабачки круглими скибочками середньої товщини. Беремо глибоку ємність (наприклад, каструлю) і складаємо в неї кабачки.
  5. Промиваємо проточною водою петрушку і помідори. Обсушуємо їх рушником. Відокремлюємо два зубчики від часниковою головки і знімаємо з них лушпиння. Нарізаємо скибочками помідори, петрушку і часник подрібнюємо.
  6. Тепер нам знадобиться терка. Ставимо її на невелику тарілку і натираємо сир.
  7. Беремо глибоку миску і додаємо в неї два яйця. Додаємо сметану, зелень і сіль. Перемішуємо інгредієнти вручну до однорідності.
  8. Зливаємо сік, який виділили кабачки, в раковину. Беремо будь-яку жароміцний посуд і змащуємо її маслом. Викладаємо перший шар кабачків. Посипаємо їх зверху 1/3 тертого сиру. Потім викладаємо шар фаршу і розкладаємо шматочки часнику.
  9. Далі йде шар сиру, потім – кабачків. Укладаємо шар нарізаних помідорів і поливаємо блюдо сумішшю з сметани, яєць і петрушки. Посипаємо рештою сиру. Розігріваємо духовку при температурі 180 градусів і ставимо заготівлю всередину. Закриваємо дверцята духовки і засікаємо 40 хвилин.

Приємного апетиту!

Як приготувати запіканку з кабачків з фаршем та сиром?

Кабачок – це неймовірно корисний продукт, який відмінно поєднується з м’ясом. Для того, щоб зберегти всі його «корисності», не варто піддавати його смаженні або гасіння, краще запекти в духовці.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Фарш свинячий – 400 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Кабачок – 1 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Помідор – 2-3 шт.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Для початку нам необхідно очистити кабачки від шкірки. Якщо овоч молодий, то шкірку обрізати необов’язково, так як вона тонка і дуже соковита, в зворотному випадку видаляємо шкірку.

2. Подрібнюємо кабачок за допомогою терки. Пересипаємо в глибоку миску і солимо. Перемішуємо інгредієнти.

3. Обидві цибулини очищаємо від лушпиння, знімаємо плівки і нарізаємо на дрібні кубики.

4. Наливаємо рослинне масло в сковороду і ставимо її на конфорку. Включаємо плиту і розігріваємо ємність з маслом. Через хвилину висипаємо цибулю. Обсмажуємо його до прозорості і постійно перемішуємо.

5. Тепер черга м’яса. Додаємо свинячий фарш до цибулі і інтенсивно перемішуємо, щоб не утворювалося грудок. Потім солимо і перчимо продукти за смаком. Перемішуємо і обсмажуємо до того моменту, поки м’ясо не побіліє. Не будемо доводити фарш до повної готовності, так як воно ще буде запікатися в духовці.

6. Перекладаємо готовий фарш в глибоку ємність. Відокремлюємо два зубчики часнику і очищаємо їх. Подрібнюємо часник в кашку з допомогою чесночницы і відправляємо до м’яса. Ретельно перемішуємо.

7. Промиваємо теплою водою помідори і зелень. Обсушуємо рушником. Нарізаємо помідори досить тонкими колами, а зелень – як можна дрібніше. Натираємо шматочок сиру на тертці.

8. Кабачки пустили сік, тому спочатку їх потрібно злегка віджати, що ми і робимо. У глибоку миску вбиваємо пару яєць і додаємо сметану. Солимо і посипаємо спеціями за смаком. Перемішуємо інгредієнти до однорідності.

9. Розподіляємо масло по формі для випічки за допомогою пензля. Ділимо кабачки на дві частини і відправляємо першу частину форму. Заповнюємо дно ємності. Викладаємо фарш повністю і розподіляємо його поверх кабачків. Слідом відправляємо другу частину кабачків. Викладаємо шар з помідорів і заливаємо заготівлю сметанно-яєчною сумішшю.

10. Включаємо духовку і прогріваємо її при температурі 180 градусів пару хвилин. Потім збільшуємо температуру до 200 градусів і ставимо форму всередину духовки. Випікаємо 20 хвилин.

11. Дістаємо форму з духовки. Посипаємо запіканку зеленню і сиром. Знову відправляємо форму всередину і запікаємо ще 20 хвилин.

Приємного апетиту!

Смачна запіканка з кабачків з фаршем, сиром і помідорами

Запіканка відноситься до страв швидкого приготування. Якщо всі інгредієнти підготувати заздалегідь, процес займе не більше години. Раніше овочі і м’ясо просто перемішували, заливали соусом і запікали в печі, тепер запіканку викладають шарами і готують в духовці.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 1 ч. 15 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Кабачок – 2-3 шт.
  • Фарш свинячий – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 1-2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Сметана – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо кабачок, обтираем його рушником і зрізаємо шкірку гострим ножем. Натираємо овоч на тертці і викладаємо в окрему глибоку ємність. Солимо кабачок і залишаємо на деякий час, щоб він пустив сік.

2. Очищаємо цибулю та моркву. Промиваємо моркву в теплій воді, допомагаємо губкою. Натираємо моркву на великій тертці, нарізаємо цибулю на дрібні шматочки. Ставимо на конфорку сковороду. Наливаємо в неї рослинне масло і включаємо плиту. Розігріваємо ємність з маслом одну хвилину. Висипаємо цибулю і обсмажуємо 4 хвилини. Постійно перемішуємо. Коли цибуля стане золотистого кольору, висипаємо моркву і обсмажуємо разом з цибулею 5 хвилин. Не забуваємо перемішувати. Коли морква стане м’якою, додаємо свинячий фарш і починаємо обсмажувати його. Перемішуємо м’ясо з цибулею та морквою.

3. Обсмажуємо суміш із м’яса і овочів до практично повної готовності. Як тільки весь фарш побіліє, солимо і посипаємо спеціями масу. Перемішуємо вміст сковороди.

4. Вичавлюємо сік з кабачків. Для цього перекладаємо їх у друшляк і ставимо його на тарілку. Злегка натискаємо на кабачки рукою і видавлюємо сік.

5. Змащуємо форму для запікання олією. Щоб було зручніше, скористаємося кондитерської пензлем. Ділимо на око кабачки на дві частини. Першу частину викладаємо на дно форми.

6. Слідом розподіляємо фарш з овочами. Злегка приминаем його.

7. Зверху викладаємо ще один шар кабачків. Потім розподіляємо помідори.

8. Вбиваємо яйця в глибоку миску і вливаємо сметану. Перемішуємо інгредієнти до однорідності. Рівномірно заливаємо сумішшю запіканку.

9. Включаємо духовку і виставляємо температуру на 180 градусів. Ставимо форму з запіканкою в духовку. Тушкуємо 20-25 хвилин.

10. Вимиваємо зелень. Обсушуємо її паперовим рушником і дрібно нарізаємо. Натираємо шматочок сиру на тертці. Дістаємо форму з запіканкою з духовки і посипаємо спочатку зеленню, а потім сиром. Запікаємо 10 хвилин.

Приємного апетиту!

Кабачкова запіканка з курячим фаршем в духовці

По цьому рецепту запіканка виходить дуже ситним і в той же час корисною, так як містить невелику кількість калорій. Страва виглядає дуже апетитно з помідорами і золотистої сирною скоринкою.

Час готування – 1 ч. 55 хв.

Час приготування – 1 ч. 10 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Кабачок – 2-3 шт.
  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Помідор – 2 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Масло вершкове – 2-3 ч. л.

Процес приготування:

1. Беремо кабачок і промиваємо його теплою водою. Висушуємо кухонним рушником. Знімаємо шкірку гострим ножем і натираємо третину овоча на тертці. Викладаємо кабачок в окремий посуд і солимо. Залишаємо на 15 хвилин. За цей час овоч пустить сік, тоді кабачок можна буде віджати.

2. Очищаємо цибулю і зубчики часнику від лушпиння і плівок. Дрібно нарізаємо їх ножем або натираємо на терці. Додаємо подрібнені цибулю і часник в курячий фарш.

3. Вимиваємо петрушку і обсушуємо з допомогою паперового рушника. Дрібно нарізаємо зелень і відправляємо її в фарш з цибулею і часником. Додаємо чорний мелений перець і перемішуємо.

4. Ще одну третину кабачки нарізаємо скибочками круглої форми. Промазуємо форму для запікання вершковим маслом. Викладаємо дно форми кабачками.

5. Відокремлюємо від загальної маси фаршу половину. Розподіляємо м’ясо поверх кабачків. Розрівнюємо фарш ложкою. Викладаємо кабачки терті, слідом знову додаємо шар фаршу. Потім викладаємо решту кабачків.

6. Промиваємо помідори. Обтираем рушником і нарізаємо кружальцями. Викладаємо шматочки помідорів на кабачки.

7. У глибокій ємності змішуємо яйця (вбиваємо в посуд), сметану, сіль і перець до однорідності. Заливаємо сумішшю запіканку.

8. Розігріваємо духовку при температурі 180 градусів приблизно 2 хвилини. Ставимо форму з заготівлею всередину і запікаємо 35 хвилин.

9. Натираємо сир на крупній тертці. Дістаємо форму з духовки, посипаємо запіканку сиром. Запікаємо страву ще 10 хвилин.

Приємного апетиту!

Дуже смачний і простий рецепт запіканки з кабачків з фаршем і рисом

Запіканка виходить дуже смачною, легкої і ароматною. Рекомендуємо приготувати її до сімейного святкового обіду або вечері, розрізавши ще гарячою на порційні шматочки.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Кабачок – 450 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Рис відварний – 200 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Вода – 1-1,2 л
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Висипаємо потрібну кількість рису в глибоку миску. Промиваємо його теплою водою кілька разів, кожен раз зливаємо воду. Тепер необхідно відварити рис. Викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо ємність на конфорку і включаємо плиту. Відварюємо рис до м’якості.

2. Звільняємо зрілі кабачки від шкірки за допомогою ножа. Якщо овоч молодий, шкірку можна залишити. Натираємо на тертці кабачок в глибоку миску. Залишаємо його до того моменту, коли він пустить сік.

3. Через 10-15 хвилин віджимаємо кабачок і перекладаємо його в іншу ємність. Додаємо рис і курячий фарш, перемішуємо всі інгредієнти.

4. Вбиваємо два яйця в миску з іншими продуктами. Очищаємо цибулю і часник від лушпиння і нарізаємо їх дрібними кубиками.

5. Промиваємо пучки зелені водою. Висушуємо петрушку і кріп паперовим рушником. Дрібно нарізаємо зелень. Відправляємо цибулю, часник, петрушку і кріп в миску з заготівлею. Посипаємо інгредієнти перцем і сіллю. Перемішуємо до однорідності.

6. Беремо форму для запікання і змащуємо її рослинним маслом. Викладаємо суміш у ємність і рівномірно розподіляємо його. Включаємо духовку розігріваємо її при 180 градусах.

7. Ставимо форму всередину духової шафи і запікаємо 40-45 хвилин. Натираємо сир на крупній тертці. Через 25-30 хвилин дістаємо запіканку з духовки і посипаємо її сиром. Ставимо форму назад в духовку. Чекаємо 15 хвилин.

Приємного апетиту!

Соковита запіканка з кабачків з фаршем і картоплею в духовці

кабачки Терті залишають на деякий час, щоб вони пустили сік. Потім їх не занадто сильно віджимають. Ці маніпуляції потрібні для того, щоб запіканка не вийшла водянистою.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 1 ч. 10 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Картопля – 3 шт.
  • Суміш свинячого і яловичого фаршу – 250 гр.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 80 гр.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Помідор – 1 шт.

Процес приготування:

1. Очищаємо картоплю від шкірки. Промиваємо його водою і натираємо на тертці. Беремо деко і змащуємо її рослинним маслом. Викладаємо картоплю. Посипаємо сіллю і перцем, змащуємо майонезом.

2. Викладаємо суміш яловичого і свинячого фаршів в глибоку миску. Солимо і перчимо фарш, перемішуємо. Викладаємо м’ясо поверх картоплі і рівномірно розподіляємо.

3. Очищаємо цибулю від шкірки і плівок. Ріжемо цибулину на дві частини. Нарізаємо кожну з них півкільцями. Викладаємо шар цибулі на фарш. Знову змащуємо запіканку майонезом.

4. Видаляємо шкірку кабачка гострим ножем. Натираємо овоч на тертці в глибоку ємність, солимо і перчимо. Залишаємо на деякий час, щоб кабачок пустив сік. Через 10-15 хвилин вичавлюємо з кабачка зайву рідину і викладаємо їм наступний шар запіканки. Змащуємо майонезом.

5. Промиваємо помідори, обтираем рушником. Нарізаємо їх колами невеликої товщини. Викладаємо помідори поверх кабачків і злегка скроплюємо майонезом.

6. Нарізаємо шматочок сиру соломкою. Можна натерти сир на крупній тертці. Посипаємо їм запіканку.

7. Включаємо духовку і ставимо відмітку на 180 градусів. Через пару хвилин ставимо деко з запіканкою всередину і тушкуємо 40-45 хвилин.

Приємного апетиту!

Смачна запіканка з кабачків з фаршем і грибами

Кабачок корисний для шлунка, так як в ньому міститься багато клітковини. Чому б не використовувати цей овоч для приготування неймовірно смачною і поживною запіканки з фаршем і грибами.

Час готування – 2 ч. 40 хв.

Час приготування – 1 ч. 40 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Кабачок – 4 шт.
  • Фарш з індички – 300 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Помідор – 1-2 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Селера – ½ стебла.
  • Сметана – 100 гр.
  • Гриби – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло соняшникове – 1-2 ст. л
  • Зелень – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Очищаємо моркву від шкірки і цибулю від лушпиння. Промиваємо моркву натираємо на тертці. Нарізаємо цибулю як можна дрібніше. Промиваємо і просушуємо селера. Подрібнюємо його.

2. Вливаємо олію у сковорідку, яку ставимо на конфорку. Включаємо плиту і розігріваємо ємність. Всипаємо спочатку цибулю і обсмажуємо її одну хвилину. Слідом додаємо моркву, змішуємо її з цибулею і обсмажуємо ще хвилину. Додаємо селеру і знову обсмажуємо така ж кількість часу.

3. Висипаємо фарш і обсмажуємо всі інгредієнти ще кілька хвилин. Фарш повинен побіліти.

4. Паралельно з обсмаженням м’яса і овочів приступаємо до підготовки грибів і кабачків. Гриби перебираємо і нарізаємо небольшими шматочками. Кабачки звільняємо від шкірки і натираємо на тертці. Солимо. Викладаємо кабачок в друшляк, який ставимо на тарілку. Залишаємо на 10-15 хвилин, щоб кабачок пустив сік.

5. Додаємо до фаршу гриби на сковороді. Посипаємо сіллю. Тушкуємо до повного википання рідини, яка виділиться з грибів. Додаємо спеції за смаком.

6. Промиваємо зелень, промаківающімі її паперовим рушником, щоб вбралася зайва волога. Подрібнюємо її на дрібні шматочки. Злегка віджимаємо кабачки і викладаємо половину на дно форми для запікання.

7. Поверх кабачків розподіляємо масу з овочів, грибів і м’яса індички. Слідом знову викладаємо шар з другої частини кабачків.

8. Промиваємо помідори, насухо витираємо їх рушником. Нарізаємо кружальцями і викладаємо поверх кабачків.

9. В окрему миску вбиваємо пару яєць. Додаємо сметану і не занадто енергійно збиваємо інгредієнти до однорідності. Солимо і знову перемішуємо масу. Заливаємо сумішшю запіканку.

10. Включаємо духовку і виставляємо температуру 180 градусів. Розігріваємо духовку близько 2-3 хвилин. Ставимо всередину духовки запіканку.

11. Натираємо на тертці сир. Через 20 хвилин після початку запікання дістаємо форму з запіканкою і посипаємо її сиром. Ставимо страву назад в духовку на 20-25 хвилин.

Приємного апетиту!

Як приготувати запіканку з тертих кабачків з фаршем?

Для того, щоб запіканка вдалася, була ніжною і повітряної, необхідно дотримуватися ряду правил: як можна дрібніше нарізати інгредієнти і дотримуватися часових рамок, зазначених у рецепті.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Кабачок – 800 гр.
  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець червоний болгарський – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир – 60 гр.
  • Сметана 20% – 2 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л

Процес приготування:

1. Спочатку займемося кабачками. Зрізаємо з овоча шкірку за допомогою ножа. Подрібнюємо на тертці кабачок в глибоку ємність, підсолюємо і викладаємо натерту масу в друшляк. Ставимо його на ту ж тарілку і залишаємо кабачок на 10-15 хвилин, щоб стекла зайва рідина. Через 15 хвилин віджимаємо кабачок і відправляємо його в іншу миску.

2. Тепер черга овочів і зелені. Очищаємо цибулю, промиваємо перець і пучок кропу, обсушуємо паперовими рушниками. Перець розрізаємо і видаляємо серцевину, знову промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо овочі та зелень як можна дрібніше.

3. В окрему глибоку тарілку викладаємо курячий фарш. Додаємо до нього дрібно нарізані кріп, цибулю і перець, а також кабачки терті. Перемішуємо інгредієнти руками до однорідності.

4. Вбиваємо яйця у вільну миску і додаємо до них сметану. Солимо і перчимо. Перемішуємо інгредієнти до однорідності.

5. Змащуємо форму для запікання олією. Викладаємо в неї заготовку для запіканки і рівномірно розподіляємо по всій поверхні форми. Заливаємо сумішшю з яєць і сметани.

6. Включаємо духовку для розігріву. Виставляємо температуру 180 градусів. Через пару хвилин ставимо всередину духової шафи форму з заготівлею. Залишаємо на 20-25 хвилин.

7. Натираємо на тертці 60 грамів сиру. Через 20-25 хвилин виймаємо форму з духовки і посипаємо практично готову запіканку сиром. Відправляємо форму назад в духовку і залишаємо запіканку нудитися ще 15-20 хвилин.

Приємного апетиту!

Домашня запіканка з кабачків, фаршу і капусти в духовці

Страва виходить практично дієтичним: підійде для легкої вечері або ситного сніданку. Готується запіканка з самих звичайних продуктів, які завжди є під рукою.

Час готування – 2 ч. 20 хв.

Час приготування – 1 ч. 25 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Перець болгарський солодкий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Молоко – ½ склянки
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. Звільняємо качан капусти від верхніх листків. Шаткуємо необхідну кількість і викладаємо в глибоку тарілку. Посипаємо капусту сіллю і перемішуємо руками з невеликим натиском, щоб капуста пустила сік.

2. Вливаємо в сковороду трохи олії. Ставимо ємність на плиту, включаємо техніку і розігріваємо. Через хвилину викладаємо на сковороду курячий фарш і обсмажуємо його до білого кольору. Постійно перемішуємо м’ясо, щоб не утворювалися грудочки. Фарш трохи не дожариваємо. Солимо і перчимо за смаком.

3. Вбиваємо в глибоку миску яйця, додаємо дві ложки сметани і вливаємо молоко. Солимо інгредієнти і перемішуємо до однорідності.

4. Промиваємо і обсушуємо кабачок. Очищаємо його від шкірки. Натираємо на тертці в окрему ємність. Солимо за смаком і перемішуємо. Залишаємо на час, щоб овоч пустив сік. Через 10-15 хвилин подрібнену масу необхідно віджати і перекласти в іншу глибоку тарілку.

5. Промиваємо перець, обтираем його рушником і розрізаємо на дві частини, видалити насіння і плівки. Знову промиваємо овоч і нарізаємо його соломкою.

6. Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Викладаємо на дно ємності капусту.

7. Слідом додаємо фарш і розподіляємо його поверх капусти.

8. Викладаємо шар перцю і кабачків. Поливаємо сумішшю з яєць, сметани і молока.

9. Натираємо сир і посипаємо їм заготовку. Включаємо духовку розігріваємо її при температурі 180 градусів пару хвилин. Накриваємо форму фольгою і ставимо форму всередину духової шафи, збільшуємо температуру до 200 градусів. Тушкуємо 10 хвилин. Потім знімаємо фольгу і залишаємо запіканку в духовці ще на 30 хвилин.

Приємного апетиту!

Ситна запіканка з кабачків, фаршу і баклажанів

У процесі готування баклажан необхідно буде нарізати круглими скибочками: якщо вам попадеться великий за розміром овоч, потрібно буде розрізати кожну скибочку навпіл.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Фарш свинячий – 400 гр.
  • Баклажан – 500 гр.
  • Кабачок – 300 гр.
  • Помідор – 1-2 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Викладаємо в окрему миску свинячий фарш. Солимо і перчимо його на смак. Перемішуємо руками. Змащуємо форму для запікання невеликою кількістю масла. Викладаємо м’ясо на дно ємності і рівномірно розподіляємо його.

2. Вимиваємо баклажани і обтираем їх рушником. Нарізаємо гострим ножем на круглі скибочки. Викладаємо овоч поверх свинячого фаршу. Солимо і перчимо.

3. Кабачок також промиваємо теплою водою. Витираємо кухонним рушником зайву вологу і видаляємо шкірку. Нарізаємо кабачок круглими скибочками. Можна розрізати на скибочки половинки, якщо кабачок занадто великий. Посипаємо шар кабачків перцем і сіллю.

4. Промиваємо помідори. Висушуємо їх рушником і також нарізаємо круглими скибочками невеликої товщини. Викладаємо помідори на кабачки. Змащуємо страву сметаною. Натираємо сир на крупній тертці на окрему ємність (це можна зробити прямо над формою).

5. Накриваємо форму фольгою. Включаємо духовку розігріваємо її при температурі 180 градусів 2-3 хвилини. Потім ставимо форму всередину і чекаємо 20 хвилин.

6. Дістаємо форму з запіканкою з духовки і знімаємо фольгу. Повертаємо блюдо назад в духову шафу і тушкуємо до повної готовності ще 20 хвилин.

Приємного апетиту!