Смачний і простий спосіб засолювання груздів з лимонною кислотою
Гриби багаті білком, що робить цей продукт дуже корисним для організму. А грузді крім цього сприяють очищенню судин, зміцненню імунітету і поліпшення роботи нервової системи. До того ж солоні грузді – це дуже смачно.
Час готування: 1 місяць.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Грузді – 1 кг
Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
лавровий Лист – 2 шт.
Перець запашний горошком – 5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Грузді переберіть, очистіть від сміття і добре помийте.
Крок 2. Гриби залийте холодною водою і залиште на 2 доби, кілька разів в день міняйте воду і промийте гриби.
Крок 3. Потім ще раз гриби промийте під проточною водою, потім відкиньте на друшляк і дайте стекти рідини. Складіть грузді в каструлю шарами, просыпьте їх сіллю і перекладіть спеціями. Залиште під гнітом на 3 дні.
Крок 4. Потім перекладіть гриби сухі стерилізовані банки, всипте лимонну кислоту і залийте їх утворився розсолом. Банки щільно закрийте кришками. Приберіть грузді в холодильник на 30-35 днів. За цей час вони повністю просолятся і будуть готові до вживання.
Приємного апетиту!