Засолювання груздів холодним способом на зиму в банках – 8 рецептів приготування з фото покроково

Смачний і простий спосіб засолювання груздів з лимонною кислотою

Гриби багаті білком, що робить цей продукт дуже корисним для організму. А грузді крім цього сприяють очищенню судин, зміцненню імунітету і поліпшення роботи нервової системи. До того ж солоні грузді – це дуже смачно.

Час готування: 1 місяць.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

Грузді – 1 кг

Лимонна кислота – 0,5 ч. л.

лавровий Лист – 2 шт.

Перець запашний горошком – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Грузді переберіть, очистіть від сміття і добре помийте.

Крок 2. Гриби залийте холодною водою і залиште на 2 доби, кілька разів в день міняйте воду і промийте гриби.

Крок 3. Потім ще раз гриби промийте під проточною водою, потім відкиньте на друшляк і дайте стекти рідини. Складіть грузді в каструлю шарами, просыпьте їх сіллю і перекладіть спеціями. Залиште під гнітом на 3 дні.

Крок 4. Потім перекладіть гриби сухі стерилізовані банки, всипте лимонну кислоту і залийте їх утворився розсолом. Банки щільно закрийте кришками. Приберіть грузді в холодильник на 30-35 днів. За цей час вони повністю просолятся і будуть готові до вживання.

Приємного апетиту!