Покроковий рецепт приготування заварного крему з крохмалем
Домашній заварний крем з додаванням крохмалю виходить дуже густим і щільним. Таке ласощі ідеально доповнить торти і будь-які інші десерти, а ви не витратите багато часу на приготування.
Час готування: 60 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 600 гр.
Інгредієнти:
- Яйце – 3 шт.
- Молоко – 400 мл
- Цукор – 0,5 склянки
- Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
1. Молоко збиваємо з половиною цукру. Далі ставимо посуд з вмістом на плиту і доводимо до кипіння на середньому вогні.
2. Яйця з’єднуємо з другою половиною цукру. Збиваємо, після додаємо до них крохмаль і виливаємо масу в гаряче молоко.
3. Додаємо в крем ванілін і варимо, помішуючи, на повільному вогні 3-5 хвилин. Вміст за цей час повинно помітно загуснути.
4. Прибираємо з вогню, додаємо в гарячу масу вершкове масло, розмішуємо і накриваємо заготівлю харчовою плівкою. Даємо охолонути до кімнатної температури.
5. Після охолодження густий заварний крем готовий! Можна використовувати в кондитерських цілях.