Заварний крем для торта класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування заварного крему з крохмалем

Домашній заварний крем з додаванням крохмалю виходить дуже густим і щільним. Таке ласощі ідеально доповнить торти і будь-які інші десерти, а ви не витратите багато часу на приготування.

Час готування: 60 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 600 гр.

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – 400 мл
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

1. Молоко збиваємо з половиною цукру. Далі ставимо посуд з вмістом на плиту і доводимо до кипіння на середньому вогні.

2. Яйця з’єднуємо з другою половиною цукру. Збиваємо, після додаємо до них крохмаль і виливаємо масу в гаряче молоко.

3. Додаємо в крем ванілін і варимо, помішуючи, на повільному вогні 3-5 хвилин. Вміст за цей час повинно помітно загуснути.

4. Прибираємо з вогню, додаємо в гарячу масу вершкове масло, розмішуємо і накриваємо заготівлю харчовою плівкою. Даємо охолонути до кімнатної температури.

5. Після охолодження густий заварний крем готовий! Можна використовувати в кондитерських цілях.