Засолювання жереха в домашніх умовах
Засолювання жереха в домашніх умовах – зовсім нескладна завдання для досвідченої господині. Зате така рибка буде відмінно виглядати на столі у вигляді закуски, гості точно оцінять делікатес по заслугах і ще попросять поділитися рецептом.
Час готування – 48 год 40 хв.
Час приготування – 30-40 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Жерех – 1,5 кг
- Перець чорний горошком – 15 шт.
- лавровий Лист – 2-3 шт.
- Оцет 6 % – 4-5 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль кам’яна – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть всі продукти для засолювання жереха. З головок ріпчастої цибулі зніміть суху полову.
Крок 2. Тушки жереха очистіть від луски, випатрайте, відріжте голови, плавники і хвости. Ретельно промийте тушки всередині і обполосніть зовні.
Крок 3. Тушки наріжте невеликими шматочками і викладіть в глибоку миску.
Крок 4. Очищені цибульні головки наріжте півкільцями. У миску до риби додайте цибулю, горошини чорного перцю і сіль.
Крок 5. Потім влийте рослинне масло і столовий оцет. Акуратно перемішайте руками рибу, щоб вона рівномірно покрилася маринадом і спеціями.
Крок 6. Перекладіть жереха в зручну для зберігання ємність: банку або пластиковий контейнер з кришкою. Помістіть ємність з рибою в холодильник на 2-3 дні. Рибне філе в процесі засолювання має значно посвітліти.
Крок 7. Подавати солоного жереха до столу можна разом з цибулею. Приємного апетиту!