Жерех – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Засолювання жереха в домашніх умовах

Засолювання жереха в домашніх умовах – зовсім нескладна завдання для досвідченої господині. Зате така рибка буде відмінно виглядати на столі у вигляді закуски, гості точно оцінять делікатес по заслугах і ще попросять поділитися рецептом.

Час готування – 48 год 40 хв.

Час приготування – 30-40 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Жерех – 1,5 кг
  • Перець чорний горошком – 15 шт.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Оцет 6 % – 4-5 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль кам’яна – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть всі продукти для засолювання жереха. З головок ріпчастої цибулі зніміть суху полову.

Крок 2. Тушки жереха очистіть від луски, випатрайте, відріжте голови, плавники і хвости. Ретельно промийте тушки всередині і обполосніть зовні.

Крок 3. Тушки наріжте невеликими шматочками і викладіть в глибоку миску.

Крок 4. Очищені цибульні головки наріжте півкільцями. У миску до риби додайте цибулю, горошини чорного перцю і сіль.

Крок 5. Потім влийте рослинне масло і столовий оцет. Акуратно перемішайте руками рибу, щоб вона рівномірно покрилася маринадом і спеціями.

Крок 6. Перекладіть жереха в зручну для зберігання ємність: банку або пластиковий контейнер з кришкою. Помістіть ємність з рибою в холодильник на 2-3 дні. Рибне філе в процесі засолювання має значно посвітліти.

Крок 7. Подавати солоного жереха до столу можна разом з цибулею. Приємного апетиту!