Балик з жереха в домашніх умовах
Балик з жереха в домашніх умовах – смачний і оригінальний спосіб приготувати рибу. Воно являє собою в’ялене рибне філе. Крім відмінного смаку, балик неймовірно поживний і натуральний продукт. Його можна подати в якості закуски на обідній або святковий стіл.
Час готування – 57 ч.
Час приготування – 30-40 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Жерех – 1 шт.
- Сіль поварена – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Тушку жереха очистіть від луски і випатрайте. Відріжте хвіст. Потім розріжте тушку зсередини з двох боків уздовж хребта і розгорніть.
Крок 2. Добре натріть тушку сіллю всередині, включаючи надрізи.
Крок 3. Після цього половинки риби знову складіть один на одного і просолите з зовнішньої сторони.
Крок 4. Засолену тушку жереха загорніть в чистий шматок тканини.
Крок 5. По всій довжині перев’яжіть заготівлю товстою ниткою або шпагатом.
Крок 6. Підвісьте згорток з жерехом на 2-3 дні в холодильнику. Через відведений час розгорніть тканину і балик готовий, можна пробувати. Приємного апетиту!