Жерех – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Балик з жереха в домашніх умовах

Балик з жереха в домашніх умовах – смачний і оригінальний спосіб приготувати рибу. Воно являє собою в’ялене рибне філе. Крім відмінного смаку, балик неймовірно поживний і натуральний продукт. Його можна подати в якості закуски на обідній або святковий стіл.

Час готування – 57 ч.

Час приготування – 30-40 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Жерех – 1 шт.
  • Сіль поварена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку жереха очистіть від луски і випатрайте. Відріжте хвіст. Потім розріжте тушку зсередини з двох боків уздовж хребта і розгорніть.

Крок 2. Добре натріть тушку сіллю всередині, включаючи надрізи.

Крок 3. Після цього половинки риби знову складіть один на одного і просолите з зовнішньої сторони.

Крок 4. Засолену тушку жереха загорніть в чистий шматок тканини.

Крок 5. По всій довжині перев’яжіть заготівлю товстою ниткою або шпагатом.

Крок 6. Підвісьте згорток з жерехом на 2-3 дні в холодильнику. Через відведений час розгорніть тканину і балик готовий, можна пробувати. Приємного апетиту!