Жерех – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Котлети з жереха

Котлети з жереха – ніжне і смачне блюдо, менш калорійна альтернатива м’ясних котлет. Так як рибні котлети не дуже жирне, то їх можна їсти і в охолодженому вигляді. Можна швидко готувати з ними сендвічі або домашні бургери для перекусу.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе жереха – 350 гр.
  • Масло рослинне без запаху для смаження.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сало свиняче – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Картопля – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно/сухарі панірувальні – для панірування.

Процес приготування:

Крок 1. Філе жереха опустіть на 1-2 хвилини в окріп. Потім викладіть рибу на тарілку і дайте йому трохи охолонути.

Крок 2. Поки остигає жерех, очистіть картоплю і цибулю, наріжте їх великими шматками. Свиняче сало також розріжте на кілька шматочків такого розміру, щоб вони легко проходили в м’ясорубку.

Крок 3. Тепер розберіть рибне філе на шматочки і легко видаліть кісточки.

Крок 4. Філе жереха, картоплю, цибулю і свинне сало прокрутіть через м’ясорубку. В отриману масу розділіть куряче яйце, всипте манну крупу, сіль і мелений перець.

Крок 5. Добре вимісити фарш виделкою і залиште масу на 20-30 хвилин в холодильнику. За цей час фарш стабілізується, а манка розм’якне.

Крок 6. Тепер сформуйте невеликі круглі котлетки, обваляйте їх в паніровці і викладіть на розігріту сковороду.

Крок 7. Обсмажте котлети з обох сторін на сильному вогні, щоб вони як слід, зарум’янилися. Потім зменшіть вогонь і доведіть блюдо до готовності під кришкою 10 хвилин.

Крок 8. Такі чудові котлети з жереха можна подати з будь-яким гарніром з картоплі, різноманітних каш або овочів. Приємного апетиту!