Котлети з жереха
Котлети з жереха – ніжне і смачне блюдо, менш калорійна альтернатива м’ясних котлет. Так як рибні котлети не дуже жирне, то їх можна їсти і в охолодженому вигляді. Можна швидко готувати з ними сендвічі або домашні бургери для перекусу.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 60 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе жереха – 350 гр.
- Масло рослинне без запаху для смаження.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сало свиняче – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Картопля – 1 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно/сухарі панірувальні – для панірування.
Процес приготування:
Крок 1. Філе жереха опустіть на 1-2 хвилини в окріп. Потім викладіть рибу на тарілку і дайте йому трохи охолонути.
Крок 2. Поки остигає жерех, очистіть картоплю і цибулю, наріжте їх великими шматками. Свиняче сало також розріжте на кілька шматочків такого розміру, щоб вони легко проходили в м’ясорубку.
Крок 3. Тепер розберіть рибне філе на шматочки і легко видаліть кісточки.
Крок 4. Філе жереха, картоплю, цибулю і свинне сало прокрутіть через м’ясорубку. В отриману масу розділіть куряче яйце, всипте манну крупу, сіль і мелений перець.
Крок 5. Добре вимісити фарш виделкою і залиште масу на 20-30 хвилин в холодильнику. За цей час фарш стабілізується, а манка розм’якне.
Крок 6. Тепер сформуйте невеликі круглі котлетки, обваляйте їх в паніровці і викладіть на розігріту сковороду.
Крок 7. Обсмажте котлети з обох сторін на сильному вогні, щоб вони як слід, зарум’янилися. Потім зменшіть вогонь і доведіть блюдо до готовності під кришкою 10 хвилин.
Крок 8. Такі чудові котлети з жереха можна подати з будь-яким гарніром з картоплі, різноманітних каш або овочів. Приємного апетиту!