Жерех – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Смажений жерех на сковороді

Смажений жерех на сковороді – швидке блюдо для сімейного обіду або вечері. Краще вибирати великі тушки, в них буде менше дрібних кісток. Взагалі риба дуже швидко готуватися, особливо якщо нарізати її не дуже великими шматками. А для отримання апетитної рум’яної скоринки зробіть паніровку з борошна.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 ст. л.
  • Жерех – 1 кг
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Масло рослинне без запаху для смаження.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку жереха очистіть від луски, випатрайте, ретельно помийте всередині і зовні. Також відріжте плавники і голову.

Крок 2. Частину тушки наріжте стейками. Кожен шматочок посоліть, і приправити меленим перцем зовні і всередині. Можна використовувати інші спеції і приправи для риби.

Крок 3. На плоске блюдечко висипте борошно. Обваляйте кожен шматочок жереха в борошні.

Крок 4. Добре розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і викладіть на розігріту поверхню рибу. Смажте стейки 3-5 хвилин з одного боку до рум’яної скоринки.

Крок 5. Потім зменшіть нагрів, переверніть рибу, накрийте сковороду кришкою і готуйте ще 5-7 хвилин.

Крок 6. Подавайте смаженого жереха до столу в гарячому вигляді з гарніром на свій розсуд. Приємного апетиту!