Жерех – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Юшка з жереха

Юшка з жереха – навариста, поживна, вона легко вгамує голод і подарує насолоду смаком. Готувати її можна вдома і на природі. Річкова риба ідеально підходить для юшки, а її смак можна посилити такими добавками, селера, петрушка, лавровий лист, часник і перець чилі.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Жерех – 700 гр.
  • Помідори-черрі – 5-6 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Селера/петрушка – 5 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • лавровий Лист – 3-4 шт.
  • Вода – скільки буде потрібно.
  • Горілка – 50 мл
  • Перець гострий стручковий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку підготуйте всі необхідні продукти. Овочі очистіть і промийте.

Крок 2. Тушку жереха очистіть від луски, випатрайте і ретельно вимийте зі всіх сторін. Розріжте рибу на частини, викладіть в каструлю або казан, де буде готуватися вуха.

Крок 3. Очищені цибулю, часник і моркву наріжте великими шматками і також відправте в каструлю.

Крок 4. Дрібні помідори розріжте навпіл, видаліть місця кріплення плодоніжок. Викладіть в каструлю помідори, лавровий лист, всипте сіль і мелений чорний перець.

Крок 5. Залийте продукти холодною питною водою. Поставте ємність на вогонь і доведіть її вміст до кипіння. Зніміть з поверхні бульйону піну за допомогою шумівки, потім зменшіть вогонь і продовжуйте варити юшку 20 хвилин.

Крок 6. За пару хвилин до готовності додайте в юшку нарізаний часник. Також додайте подрібнену зелень селери або петрушки. За бажанням можна додати стручок гострого перцю і чарку горілки.

Крок 7. Вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і залиште вуха на 5-10 хвилин.

Крок 8. Навариста і смачна юшка з жереха готова, подавайте її з шматочком свіжого хліба. Приємного апетиту!