Юшка з жереха
Юшка з жереха – навариста, поживна, вона легко вгамує голод і подарує насолоду смаком. Готувати її можна вдома і на природі. Річкова риба ідеально підходить для юшки, а її смак можна посилити такими добавками, селера, петрушка, лавровий лист, часник і перець чилі.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Жерех – 700 гр.
- Помідори-черрі – 5-6 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Селера/петрушка – 5 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль поварена – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- лавровий Лист – 3-4 шт.
- Вода – скільки буде потрібно.
- Горілка – 50 мл
- Перець гострий стручковий – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку підготуйте всі необхідні продукти. Овочі очистіть і промийте.
Крок 2. Тушку жереха очистіть від луски, випатрайте і ретельно вимийте зі всіх сторін. Розріжте рибу на частини, викладіть в каструлю або казан, де буде готуватися вуха.
Крок 3. Очищені цибулю, часник і моркву наріжте великими шматками і також відправте в каструлю.
Крок 4. Дрібні помідори розріжте навпіл, видаліть місця кріплення плодоніжок. Викладіть в каструлю помідори, лавровий лист, всипте сіль і мелений чорний перець.
Крок 5. Залийте продукти холодною питною водою. Поставте ємність на вогонь і доведіть її вміст до кипіння. Зніміть з поверхні бульйону піну за допомогою шумівки, потім зменшіть вогонь і продовжуйте варити юшку 20 хвилин.
Крок 6. За пару хвилин до готовності додайте в юшку нарізаний часник. Також додайте подрібнену зелень селери або петрушки. За бажанням можна додати стручок гострого перцю і чарку горілки.
Крок 7. Вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і залиште вуха на 5-10 хвилин.
Крок 8. Навариста і смачна юшка з жереха готова, подавайте її з шматочком свіжого хліба. Приємного апетиту!