Абрикоси на зиму – 10 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Сік з абрикосів з м’якоттю на зиму

Сік з абрикосів з м’якоттю на зиму часто готують способом варіння фруктів з подальшим протиранням через сито, але найбільш оптимальним є використання соковижималки, особливо при великих обсягах заготівлі. Для соку підходять зрілі, і навіть перестиглі абрикоси. Приготування цього смачного і ароматного напою нескладне.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3 л.

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 6 кг
  • Цукор – 2 склянки
  • Вода – 4 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте потрібну кількість абрикосів для соку.

Крок 2. Фрукти залийте холодною водою і потім ретельно промийте.

Крок 3. За допомогою гострого ножа видаліть кісточки.

Крок 4. На соковижималці відіжміть сік. Макуха, а його вийде багато, можете залишити для іншого вжитку.

Крок 5. Отриманий сік перелийте в каструлю, налийте до нього води, додайте цукор і на невеликому вогні при помішуванні поварити 10 хвилин. Пінку можна не знімати, так як вона осяде при варінні.

Крок 6. Заздалегідь стерилізуйте банку і прокип’ятіть кришку. У банку перелийте зварений абрикосовий сік, герметично закупорьте, поставте на кришку і після повного охолодження перенесіть в місце для зберігання консервацій. Вдалих і смачних заготовок!