Сік з абрикосів з м’якоттю на зиму
Сік з абрикосів з м’якоттю на зиму часто готують способом варіння фруктів з подальшим протиранням через сито, але найбільш оптимальним є використання соковижималки, особливо при великих обсягах заготівлі. Для соку підходять зрілі, і навіть перестиглі абрикоси. Приготування цього смачного і ароматного напою нескладне.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3 л.
Інгредієнти:
- Абрикоси – 6 кг
- Цукор – 2 склянки
- Вода – 4 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте потрібну кількість абрикосів для соку.
Крок 2. Фрукти залийте холодною водою і потім ретельно промийте.
Крок 3. За допомогою гострого ножа видаліть кісточки.
Крок 4. На соковижималці відіжміть сік. Макуха, а його вийде багато, можете залишити для іншого вжитку.
Крок 5. Отриманий сік перелийте в каструлю, налийте до нього води, додайте цукор і на невеликому вогні при помішуванні поварити 10 хвилин. Пінку можна не знімати, так як вона осяде при варінні.
Крок 6. Заздалегідь стерилізуйте банку і прокип’ятіть кришку. У банку перелийте зварений абрикосовий сік, герметично закупорьте, поставте на кришку і після повного охолодження перенесіть в місце для зберігання консервацій. Вдалих і смачних заготовок!