Азу з свинини з картоплею по-татарськи
Азу, приготоване в мультиварці – це неймовірно смачне і соковите блюдо зі свинини і овочів, приправлене маленькими шматочками солоних огірків, часником і вершковим маслом. При готуванні в електричній печі, компоненти максимально просочуються смаками і ароматами один одного.
Час готування – 2 ч. 10 хв.
Час приготування – 2 ч. 05 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Свинина – 250-300 гр.
- Картопля – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Перець болгарський червоний – ½ шт.
- Перець болгарський жовтий – ½ шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Олія соняшникова – 2 ч. л.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Вода – 360 мл
- Сіль – за смаком.
- Лист лавра – 1-2 шт.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Шматочок свинини промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових рушників, нарізаємо шматочками товщиною до одного сантиметра.
Крок 2. В чаші розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо м’ясо протягом 15 хвилин в режимі «Випічка».
Крок 3. За 5 хвилин до закінчення програми, додаємо до свинини подрібнену цибулю з морквою.
Крок 4. Засипаємо до мультиварку півкільця солоних огірків і продовжуємо режим на 10 хвилин.
Крок 5. Слідом додаємо болгарський перець, нарізаний соломкою, кубиками помідори і томатну пасту – перемішуємо.
Крок 6. 2 зубки часнику ріжемо пластинами і засипаємо до інших компонентів.
Крок 7. Заливаємо вміст чаші водою, закриваємо кришкою і тушкуємо півтори години.
Крок 8. Очищену картоплю ріжемо на великі сегменти і обсмажуємо на краплі олії до напівготовності.
Крок 9. За 30 хвилин до закінчення програми грубки, в чашу перекладаємо картоплю, додаємо залишки часнику, вершкове масло, лавр і ваші улюблені спеції – акуратно перемішуємо і доводимо до готовності. Після закінчення програми, наполягаємо ще 10 хвилин для більш насиченого аромату і смаку. Приємного апетиту!