Азу з свинини – 7 рецептів азу по-татарськи з солоними огірками з покроковими фото

Азу з свинини з картоплею по-татарськи

Азу, приготоване в мультиварці – це неймовірно смачне і соковите блюдо зі свинини і овочів, приправлене маленькими шматочками солоних огірків, часником і вершковим маслом. При готуванні в електричній печі, компоненти максимально просочуються смаками і ароматами один одного.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 2 ч. 05 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Свинина – 250-300 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Перець болгарський червоний – ½ шт.
  • Перець болгарський жовтий – ½ шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Вода – 360 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавра – 1-2 шт.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шматочок свинини промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових рушників, нарізаємо шматочками товщиною до одного сантиметра.

Крок 2. В чаші розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо м’ясо протягом 15 хвилин в режимі «Випічка».

Крок 3. За 5 хвилин до закінчення програми, додаємо до свинини подрібнену цибулю з морквою.

Крок 4. Засипаємо до мультиварку півкільця солоних огірків і продовжуємо режим на 10 хвилин.

Крок 5. Слідом додаємо болгарський перець, нарізаний соломкою, кубиками помідори і томатну пасту – перемішуємо.

Крок 6. 2 зубки часнику ріжемо пластинами і засипаємо до інших компонентів.

Крок 7. Заливаємо вміст чаші водою, закриваємо кришкою і тушкуємо півтори години.

Крок 8. Очищену картоплю ріжемо на великі сегменти і обсмажуємо на краплі олії до напівготовності.

Крок 9. За 30 хвилин до закінчення програми грубки, в чашу перекладаємо картоплю, додаємо залишки часнику, вершкове масло, лавр і ваші улюблені спеції – акуратно перемішуємо і доводимо до готовності. Після закінчення програми, наполягаємо ще 10 хвилин для більш насиченого аромату і смаку. Приємного апетиту!