Дуже смачний рецепт азу з свинини в духовці в горщиках
Овочі, свинина та ловлення в горщиках в духовій шафі – такі прості продукти і процес приготування, подарують вам шалено смачний і ароматний вечеря або обід на татарський штиб. Ніжне і тане в роті м’ясо з картоплею і солоними огірками – це саме те блюдо, рецептом якого проситимуть поділитися.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 1 ч. 30 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Свинина – 400 гр.
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Соус томатний – 5 ст. л.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Лист лавра – 2 шт.
- Імбир сухий мелений – 2-3 щіпки.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Шматок свинини обполіскуємо під водою, обсушуємо і ріжемо на шматочки середнього розміру.
Крок 2.У сковорідці розігріваємо трохи олії і смажимо м’ясо до напівготовності.
Крок 3. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо тоненькими півкільцями, обсмажуємо на олії до прозорості.
Крок 4. Солоні огірочки ріжемо кубиками.
Крок 5. В горщики насипаємо за невеликий жмені подрібнених огірків.
Крок 6. Зверху кладемо м’ясо.
Крок 7. І кільця очищеної моркви.
Крок 8. Бульби картоплі нарізаємо шматочками приблизно такого ж розміру, як і свинина – кладемо на моркву. Останнім шаром викладаємо соус, 2-3 ложки холодної води і трохи пасерованої цибулі. Накриваємо горщики кришкою і ставимо в холодну духовку. Тушкуємо азу протягом 90 хвилин при 180 градусах.
Крок 9. Страва виймаємо з печі через півтори години, злегка охолодити при кімнатній температурі і насолоджуємося ніжним смаком. Приємного апетиту!