Азу з свинини – 7 рецептів азу по-татарськи з солоними огірками з покроковими фото

Дуже смачний рецепт азу з свинини в духовці в горщиках

Овочі, свинина та ловлення в горщиках в духовій шафі – такі прості продукти і процес приготування, подарують вам шалено смачний і ароматний вечеря або обід на татарський штиб. Ніжне і тане в роті м’ясо з картоплею і солоними огірками – це саме те блюдо, рецептом якого проситимуть поділитися.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Свинина – 400 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Соус томатний – 5 ст. л.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Імбир сухий мелений – 2-3 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шматок свинини обполіскуємо під водою, обсушуємо і ріжемо на шматочки середнього розміру.

Крок 2.У сковорідці розігріваємо трохи олії і смажимо м’ясо до напівготовності.

Крок 3. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо тоненькими півкільцями, обсмажуємо на олії до прозорості.

Крок 4. Солоні огірочки ріжемо кубиками.

Крок 5. В горщики насипаємо за невеликий жмені подрібнених огірків.

Крок 6. Зверху кладемо м’ясо.

Крок 7. І кільця очищеної моркви.

Крок 8. Бульби картоплі нарізаємо шматочками приблизно такого ж розміру, як і свинина – кладемо на моркву. Останнім шаром викладаємо соус, 2-3 ложки холодної води і трохи пасерованої цибулі. Накриваємо горщики кришкою і ставимо в холодну духовку. Тушкуємо азу протягом 90 хвилин при 180 градусах.

Крок 9. Страва виймаємо з печі через півтори години, злегка охолодити при кімнатній температурі і насолоджуємося ніжним смаком. Приємного апетиту!