Фаршировані човники з баклажанів в духовці
За даним рецептом ми приготуємо баклажани з начинкою з мішаного фаршу. Якщо ви хочете, щоб страва була соковитіше, необхідно змішати і свинячий фарш курячий або свинячий і яловичий.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 10.
Склад:
- Баклажан – 5 шт.
- Фарш свинячий – 500 гр.
- Фарш яловичий – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Помідор – 5 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сир – 100 гр.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Позбавляємо баклажани від плодоніжок. Вимиваємо їх у проточній воді і позбавляє від зайвої вологи з допомогою кухонного рушника. Акуратно розрізаємо плоди на дві рівні частини вздовж. Вирізаємо м’якоть за допомогою ножа або ложки. Не забуваємо залишати по 5 міліметрів від країв шкірки. Посипаємо «човники» сіллю і злегка втираємо її. Залишаємо баклажани на 20 хвилин.
2. Баклажанну м’якоть не викидаємо. Викладаємо її на обробну дошку і нарізаємо невеликого розміру кубики.
3. Для приготування начинки нам знадобиться одна цибулина. Спочатку видаляємо лушпиння, а потім нарізаємо цибулю дрібними кубиками.
4. Змішуємо в окремій ємності свинячий і яловичий фарш. Додаємо в нього подрібнену цибулю і м’якоть баклажанів. Вбиваємо в суміш одне яйце, додаємо сіль і перець.
5. Тепер інгредієнти потрібно перемішати. Найкраще робити це руками. Тоді начинка буде більш соковитою і ніжною.
6. Свіжі помідори спочатку промиваємо, а потім, обтерши, нарізаємо кружальцями. Паралельно необхідно видалити в серцевину томатів.
7. Готуємо деко для запікання страви. Змащуємо її рослинним маслом за допомогою кулінарної кисті. Зливаємо з баклажанів сік або промачиваем його паперовим рушником. Потім викладаємо в «човники» начинку. Коли цей етап буде пройдений, переміщаємо баклажани на деко.
8. Розігріваємо духовку при температурі 180 градусів. У нас є пара хвилин, щоб викласти поверх начинки помідори і полити їх майонезом. Робимо температуру трохи вище. Ставимо всередину духовки деко з заготовками і тушкуємо 60 хвилин.
9. Шматочок сиру натираємо в окрему ємність на крупній тертці.
10. Через 45 хвилин після установки деко в духовку, дістаємо його і посипаємо сиром баклажани. Залишаємо в духовій шафі на 15 хвилин.
Приємного апетиту!