Баклажани з мясом – 10 рецептів овочевого рагу в духовці з картоплею, кабачками, помідорами, перцем

Баклажани з м’ясом по-китайськи — найсмачніший рецепт

Неймовірно смачний варіант приготування баклажанів з м’ясом — за рецептом. Страва порадує насиченим смаком і ароматом. Відмінна ідея для сімейного обіду або вечері!

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій — 4

Склад:

  • Свинина — 500 гр.
  • Баклажани — 3 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Перець болгарський — 2 шт.
  • Часник — 4 зубчики.
  • Яйце — 2 шт.
  • Соус соєвий — 150 мл
  • Паста томатна — 1 ст. л.
  • Крохмаль — 1,5 ст. л.
  • Оцет — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Вода — 1 склянка
  • Масло рослинне — для смаження.

Процес приготування:

1. Свинину ріжемо тонкою соломкою, доповнюємо яєчними білками і половиною соєвого соусу. Розмішуємо і залишаємо маринуватися на 15 хвилин.

2. Далі м’ясо обвалюють в крохмалі, перекладаємо в розігріту з маслом сковороду і смажимо до рум’янцю.

3. Дрібно ріжемо болгарські перці і моркву. Смажимо овочі окремо до м’якого стану.

4. Соломкою ріжемо баклажани, його також смажимо в крохмалі і в невеликій кількості соєвого соусу.

5. Для соусу в холодній воді розвести томатну пасту, залишився соєвий соус, цукор і оцет.

6. Прогріваємо соус в сковороді і опускаємо в нього всі інгредієнти. Акуратно розмішуємо і тушкуємо ще 3 хвилини.

7. Прибираємо частування з вогню, розкладаємо по тарілках і пробуємо. Готово!