Балик – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Балик з скумбрії в домашніх умовах

З такого доступного інгредієнта, як тушка скумбрії і невеликої кількості спецій можна приготувати чудовий балик. Це смачний і поживний продукт, який можна подати в якості закуски на свято або влаштувати посиденьки з друзями під келих холодного пива.

Час готування: 3-4 доби.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Цукор – 0,25 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Скумбрію випатрайте і добре промийте під проточною водою.

2. Тушку розрізати по хребту і відокремте філе від кісток.

3. Викладіть частини філе в ємність, де вони будуть солитись.

4. Змастіть рибу сіллю, цукром і гірчицею з обох сторін. Залиште скумбрію маринуватися на добу в холодильнику.

5. Після цього промийте її холодною водою і промокніть паперовими рушниками. Далі проткніть філе дерев’яними шпажками і підвісьте на 2 дні.

6. Смачний делікатес готовий, наріжте його на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!