Балик – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати балик з товстолобика?

Для приготування балика найкраще підходить дуже велика риба. Наприклад, товстолобик. Крім риби вам знадобиться велика сіль і час для маринування філе і його сушіння.

Час готування: 11 діб.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Товстолобик – 5 кг
  • Сіль велика – 500 гр.

Процес приготування:

1. Товстолобика очистіть від луски, випатрайте і відокремте філе від кісток.

2. Філе наріжте порційними шматками. Краще всього для засолювання використовувати скляну або емальовану ємність.

3. Філе укладіть шарами і добре просыпьте сіллю.

4. На рибу покладіть плоске блюдо, зверху встановіть гніт. Покладіть рибу на 7 днів у холодильник.

5. Після цього вимочіть філе товстолобика у воді, кожні 1,5-2 години міняйте воду. Далі рибу необхідно підвісити і залишити ще на 2-4 дні у прохолодному місці.

6. Балик з товстолобика подавайте в якості закуски.

Приємного апетиту!