Як приготувати балик з товстолобика?
Для приготування балика найкраще підходить дуже велика риба. Наприклад, товстолобик. Крім риби вам знадобиться велика сіль і час для маринування філе і його сушіння.
Час готування: 11 діб.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 20.
Склад:
- Товстолобик – 5 кг
- Сіль велика – 500 гр.
Процес приготування:
1. Товстолобика очистіть від луски, випатрайте і відокремте філе від кісток.
2. Філе наріжте порційними шматками. Краще всього для засолювання використовувати скляну або емальовану ємність.
3. Філе укладіть шарами і добре просыпьте сіллю.
4. На рибу покладіть плоске блюдо, зверху встановіть гніт. Покладіть рибу на 7 днів у холодильник.
5. Після цього вимочіть філе товстолобика у воді, кожні 1,5-2 години міняйте воду. Далі рибу необхідно підвісити і залишити ще на 2-4 дні у прохолодному місці.
6. Балик з товстолобика подавайте в якості закуски.
Приємного апетиту!












