Балик – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати балик з курячої грудки в домашніх умовах?

Курячий балик на відміну від свинячого або яловичого менш калорійний. Особливо хороша куряча грудка, яка містить мінімальну кількість жирів, але, незважаючи на це, володіє високою поживністю. Пропонуємо вам приготувати домашній балик з курячого філе.

Час готування: 24 години.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Грудка куряча – 3 шт.
  • Сіль морська – 250 гр.
  • Суміш перців – 1ст.л.
  • Суміш пряних трав – 1 ст. л.
  • лавровий Лист – 10 шт.
  • Коньяк – 25 мл
  • Горілка – 25 мл

Процес приготування:

1. Лавровий лист подрібніть. У мисці змішайте сіль, мелений перець, пряні трави і лавровий лист.

2. Курячу грудку помийте і промокніть паперовими рушниками.

3. В пряну суміш додайте коньяк і горілку, перемішайте.

4. На дно форми викладіть половину пряної суміші, на неї щільним шаром укладіть філе.

5. Зверху на м’ясо викладіть решту пряну суміш, щоб вона повністю покрила філе. Форму закрийте кришкою і залиште в холодильнику на 24 години.

6. Через 24 години дістаньте форму з м’ясом з холодильника.

7. Курячу грудку промийте під проточною водою.

8. Добре просушіть м’ясо паперовими рушниками.

9. Оберніть куряче філе в марлю або тонку бавовняну тканину, зберігайте в холодильнику.

10. Балик наріжте тонкими скибочками, подавайте на стіл в будні і свята.

Приємного апетиту!