Балик – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як зробити смачний балик з судака будинку?

Судак на відміну від товстолобика і коропа не має такої кількості жиру, але з нього виходить дуже смачний балик. Крім того, що у вас на столі буде смачна закуска, ви ще таким способом надовго збережете багатий улов.

Час готування: 9-10 діб.

Час приготування: 80 хв

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Судак – 1,5-2 кг
  • Сіль кам’яна – 1 кг
  • Перець запашний горошком – 5-6 шт.
  • Коріандр – 1 ст. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Тушку судака необхідно почистити, випатрати і добре помити всередині і зовні. Після цього розрізати рибу вздовж хребта і розділіть на дві частини, видаліть кістки.

2. У мисці змішайте сіль, цукор, сухі спеції.

3. Філе наріжте шматками по 5-6 сантиметрів шириною і добре просыпьте їх підготовленою сумішшю спецій і солі. Встановіть зверху гніт і залиште рибу солитись в холодильнику на 2-4 дні.

4. Після засолювання філе необхідно вимочити у воді протягом 12-18 годин, воду необхідно періодично міняти. Далі просушіть рибу і підвісьте її на гачки в прохолодному місці на 3-4 дні.

5. Після цього оберніть рибу в чисту марлю або бавовняну тканину і через 1-2 дні закуска буде готова. Балик з судака наріжте тонкими шматочками і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!